Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI
ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI malzemeleri ;
- 1 su bardağı nohut
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
- Tuz
- 1 su bardağı kepekli erişte
- 1 su bardağı light yoğurt
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Su ve et suyunu kaynamaya bırakın. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.
Kayak : ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI
Yorumlar
Yorum Gönder