Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir.
Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ;
Not: Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır.
Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemiş oluruz.Yağmur almayan bir balkonda 1-2 ay bekletip kuruyup küçülmesini sağlıyoruz.Rüzgar alması çabuk kurumasını sağlayacaktır.Kuruyan hurmaları ortadan ikiye kesip varsa çekirdeklerini temizleyip içlerine ceviz koyarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Gelelim bu mucizevi meyvenin faydalarına;
Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ;
Not: Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır.
Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemiş oluruz.Yağmur almayan bir balkonda 1-2 ay bekletip kuruyup küçülmesini sağlıyoruz.Rüzgar alması çabuk kurumasını sağlayacaktır.Kuruyan hurmaları ortadan ikiye kesip varsa çekirdeklerini temizleyip içlerine ceviz koyarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Gelelim bu mucizevi meyvenin faydalarına;
- İçeriğinde bolca A-vitamini ve Karbonhidrat barındırmaktadır.
- Kalp -Damar sitemini güçlendirir.
- Kansere karşı koruyucu bir kalkandır.
- İshale iyi gelmektedir.
- Gastriti önler.
- İştah açıcıdır.
- Bağırsak iltihabına iyi gelir.
- Mideyi kuvvetlendirir.
- Yaprakları kaynatılıp saç ve yüz yıkandığında cilt ve saç güzelleşmektedir.

![]() |
Cennet elmaları soyulur |
![]() |
Bağlanan Cennet elmaları kaynayan suda bekletilir |
![]() |
Kaynayan Cennet elmaları kurutulmaya bırakılır |
![]() |
Kurutulmuş Cennet elmaları çekirdekleri temizlenerek dilimlenir |
![]() |
Dilimledikten sonra arzu ettiğiniz şekilde içi doldurulur |
![]() |
Kurutulmuş Cennet elmaları servise hazır... |
loading...
Yorumlar
Yorum Gönder