Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Zayıflama Çayı Nasıl Yapılır?

Zayıflama Çayı Nasıl Yapılır?


            Yazın yaklaşması ile birlikte diyet aylarının başlaması start vermiştir. Kışın vücudumuza depolanan yağların bir an önce sökülüp atılması için düzenlik spor yapmanın yanında bitkisel çözümlerde arar hale geliriz. Aslında doğada her şeyin bir cevabı var tabi doğru soruyu sorup doğru cevaba konsatre olmada yatıyor hepsi. Elimizde o kadar çok mucize değerinde bitki çeşidi varken zayıflamak, formda kalmak, ödem atmak ve sağlıkla yaşamak elimizde.



Son zamanlarda ısrarla zayıflama çayı tarifi veren verene bir pazar oluşmuştur. İşin önemi kullanacağınız bitkilerin yararı ve her gün aynı saatte öğün atlamadan yemek saatinden yarım saat önce kendinizce benimsediğiniz zayıflama çayı tarifi formülünü uygulamanız. Şu sıralar metabolizmayı hızlandıran yağ yakıcı çaylar için elzem olan bitkiler nelerdir? Aynı zamanda vücut için detoks etkisi yapacak büyülü çayın malzemeleri;

* 1 adet orta boy limon

* Küçük bir parça zencefil

* 10-12 adet karanfil

* 2 çubuk tarçın

* 6 su bardağı su

* Çeyrek demet maydanoz

* 1 adet orta boy yeşil elma

*1 adet greyfurt

* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

           Zayıflama Çayı Tarifi yapılışı, öncelikle yukarıdaki belirtilen tüm malzemeler zayıflamaya yardımcı yağ yakımında önemli rol alan c vitamini içeren, sindirim sistemini çalıştıran, toksinleri vücuttan atmaya yarayan, idrar söktürücü, yenileyici, tok tutan, gaz söktürücü, iştah kesici, kan şekerini düzenleyici ve iştah kesici özellikleri taşıyan mucizevi birleşimdir. Bu çayın yapımı için derin bir tencerenin içine yıkanmış limonu kesip atıyoruz. Daha sonra küçük parça zencefili ve 10 adet karanfili atıyoruz.2 çubuk tarçın ile çekirdeklerini aldığımız yeşil elmayı dörde bölüp tencereye atıyoruz.6 su bardağı su ilave ediyoruz. 1 adet greyfurt suyunu da içine sıkıyoruz. Ocağın altını açıyoruz 4 dakika kaynatıyoruz ve yıkanmış maydanozları doğramadan çeyrek demet halinde içine atıp 2 dakika daha kaynatıyoruz.



Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Büyük bir su bardağına karışımı döküyoruz. Doldurduğumuz bardağa 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edip her yemekten mutlaka yarım saat önce günde 3 defa tekrarlayıp içiyoruz. Her metabolizma farklıdır kimisi bir haftada 1 kilo verirken bu zayıflama çayı ile kimisi haftada 4 kilo vermiştir. Bu işin püf noktası zayıflama çayı tarifi günlük yapılırsa daha çok etki edeceğidir. Çocuklarda hamile ve kronik hastalığı olan kişiler doktorlarına danışmadan bu çayı kullanmaları tavsiye edilmiyor. Kendinizi, dinamik, genç, sağlıklı ve hafiflemiş hissetmek isteyenler için yaz gelmeden bu mucize zayıflama çayı şiddetle tavsiye edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ