Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

KİLO VERDİREN YİYECEKLER

Ne yeseniz kilo mu alıyorsunuz? 
Kilo verdiren yiyecekler ile başınız dertte mi? 
İşte bugünkü yazımızda kilo verdiren besinler hakkında ayrıntılı bir inceleme yapmak istiyoruz. 
Kilo verdiren yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmanız etkili kilo verme yolları arasındadır. 

Kilo verdiren  mucize yiyecekler


Bu yazıda yer alan kilo verdiren besinlerin en etkili şekilde kilo vermenize yardımcı olması için bazı kurallara dikkat etmeniz kesinlikle şarttır. 
Yoksa hiç bir besin düzensiz bir beslenme programına sahip olduğunuz taktirde kilo verdirmez, aksine kilo aldırır.
Hangi yiyeceklerin kilo yaptığını, hangi yiyeceklerinde yağ yaktığını bilirseniz kilo vermek o kadar da zor değil. Tabi ki içecekler için de geçerli.
Bazı besin maddelerinin özelliği kilo verdirici olmasıdır, Araştırma mucizeyi garantilemiyor ancak bu besinleri yiyerek kilo vermeniz mümkün.

Siyah fasulye

Siyah fasulye lif ve protein açısından oldukça zengin olmasına rağmen hiç yağ içermez ve Doğada koyu renk yüksek oranda flavonoid içeriğini gösterir. Araştırmalar bu maddenin karın bölgesindeki yağların yakımını hızlandırdığını göstermektedir.


Elma sirkesi yağları yakıyor


Elma sirkesi yağları yakma konusundaki popüler ürünlerden biridir ancak aşırı keskin olması nedeniyle fazla tüketimi mide için zararlı olabilir. Mutlaka yiyeceklerinizden herhangi birine 1 kaşık sirke ekleyiniz. Süt veya sodayla karıştırılması da faydalıdır. Salata soslarında kullanmak önerilmektedir. Asetik asit yağları yakar ve depolanmasını önler.
Kanı temizleyen, bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı tesire sahip olan, idrar söktürücü özelliği bulunan, karaciğer ve damar sertliği hastalıklarıyla, hemoroid, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelen elmanın sirkesi de, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısının güçlenmesini sağlar.




Göbeğe karşı armut


En tatlısı ve sulusu dahi olsa bir armut lif açısından zengin ve kalori açısından oldukça fakirdir. Kahvaltıdan, öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden önce 1 armut yiyebilirsiniz. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde genellikle karın bölgesinde depolanan hayvansal yağların yakımını hızlandırır.


Çay da zayıflatıyor



Çay, zayıflatıcı etkisi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir içecektir. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur. Güçlü bir antioksidandır. Beyaz Çin çayı, yağ hücrelerinin kapasitelerinin %70'i kadar daha az yağ depolamasını sağlar.

Tok kalmak için yapmanız gerekenler

Glisemik endeksi düşük besinler: Sürekli acıkıyor ve bunun önüne geçmek istiyorsanız, glisemik endeksi düşük besinleri tüketmelisiniz. Glisemik endeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme yeteneğidir. Tükettiğiniz besin, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa, glisemik endeksinin düşük olduğunu belirtir. Bu besinler, bireyin daha uzun süre tok kalmasını sağlar.

İştahınızı kesecek yöntemler


• Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmenize yol açan kimyasal maddeler salgılarlar. Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısım, aynı zamanda duyguları kontrol eder ve sıkıldığımız ve kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi budur.

• Yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor
İştahınızı kesecek yöntemler

• Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarla yetinmeyi sağlıyor.

• Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Ayrıca vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzer sinyaller gönderiyor. Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi engelleyecektir.

• Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine izin vermek anlamına giriyor. Bu sayede tat alma duygusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

• Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artar ve daha fazla kalori yakmaya başlarsınız. Böylece egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahınız bastırılmış olur.

• Öğün aralarında dayanılmaz atıştırma duygusunu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz.

loading...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ