Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Ramazan Diyeti Nasıl Yapılmalı?




Ramazan Diyeti Nasıl Yapılmalı?


Bu Ramazanda diyet yaparak fazla kilolarımızdan kurtulabileceğimiz gibi aynı zamanda dini ibadetimizi de yerine getirebiliriz. Ramazan kendimizi sevdiğimiz besinlerle ödüllendirmek için bir fırsat olabilir. En azından ertesi güne kadar.

Ramazanda diyet yaparak kilo vermek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir kaç adım var. Öncelikle Ramazan ayında vücut açlık çektiği için sağlıklı bir takviye gerekecektir. Sahur vakitlerinde ve iftar vakitlerinde yediğiniz yemekler burada çok önemli. 2016 Ramazan Diyeti ile 12 saat kadar süren bir açlık sonunda bünyenizi yormayan tavsiyeler vereceğiz. Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız Ramazanda 10 kilo vermek mümkün olacaktır.
Ramazanda Diyet Yapacaklara Tavsiyelerimiz

Uzun açlık saatleri bu yıl dayanılması imkansız gibi görünse de, karbonhidrat yakımı ile kilo kaybı bu Ramazanda Diyet anahtarıdır. Yeterli sıvı içmek yetmez. Suyu nasıl içtiğinizde önemlidir.İftar yaptıktan sonra şeker tüketimine de dikkat edeceğiz. Peki ramazanda diyet ile ne kadar sıvı tüketimi hedeflenmelidir? İki litre ya da bir gün için sekiz bardak.
Ramazanda Diyet Yaparken Sıvı Tüketimi Tavsiyelerimiz

• iftarda iki bardak.( iftar açarken 1 bardak yavaşça, iftardan sonra 1 bardak normal şekilde içilerek.)

• iftar ve sahur arasında dört bardak. (Saatte en fazla bir bardak)
Sahurda iki bardak.

Çay veya kahve sıvı tüketiminden sayılmaz. Hatta Ramazanda Diyet yaparken bu içeceklerden uzak durmanız faydanıza olacaktır. Bunların yerine bitki çayları tüketebilirsiniz. Böylelikle sindiriminize yardımcı olacaktır. İftar ve sahurda sizlere tavsiye edeceğimiz içecek ise Limonata. Neden mi? Çünkü evde hazırlayacağınız limonata ( az şekerli ), gün boyu susuz kalmanızı engelleyecek, tansiyonunuzu dengeleyecektir. Ayrıca limon, zayıflama ile oluşacak sarkmalara karşı sıkılaşmaya yardım edecektir.



Ramazanda Diyet için İftarda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ramazan ayında metabolizma yavaşlar ve enerji ihtiyacını vücut azaltarak kendini korumaya gider. İftar aç geçen süreyi telafi etme durumu değildir. Yavaş yavaş ve hafif yiyeceklerle başlayın. Unutmayın bünyemiz tokluğu yemek yedikten yaklaşık 12 dakika sonra hissetmeye başlar.


Canınız yoğun şekilde tatlı çekebilir. Ramazanda diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli maddelerden biri ise şeker tüketimidir. Ramazan boyunca rafine edinmiş şekerden kaçının. Kuru ya da taze mevye ile hurma şeker ihtiyacınızı karşılamaya yeterli olacaktır. Canınız ne kadar isterse istesin biraz iradeli olabilirseniz faydasını göreceksiniz.

Karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durmalısınız. Özellikle pilav ve kremalı çorba tüketmeyin. Ekmek ya da ramazan pidesi yerine tam tahıl ekmekten 1’er dilim yiyebilirsiniz. Mesele karbonhidratları yakarak kilo vermek olunca Ramazanda diyet yaparken dikkatli olmanız gereken konulardan birisi de bu oluyor.
Ramazanda Diyet Önerimiz
Ramazanda Diyet için Sahur Önerilerimiz
Süt ile bir kase lifli yulaf ya da benzeri ürünler, bir dilim ekmek ve tuzsuz bir avuç fındık.Yeteri kadar su tüketimi veya
3 kibrit kutusu peynir, 4-5 zeytin, çoban salata,2 dilim ekmek veya
1 kibrit kutusu peynir, 1 yumurta, 4-5 zeytin, söğüşlü salata, 2 dilim tam buğday ekmek veya
Bir tabak makarna, 1 porsiyon kırmızı yada beyaz. Hoşaf ya da komposto veya
2-3 yumurta ile yapılan menemen, 2 parça tam buğday ekmek, tercihe göre çok az çay veya kahve. ( Tercihimiz tabiki limonata )


Ramazanda Diyet için İftar Önerilerimiz


Aşağıdaki önerileri, gün gün değişik versiyonlar ile deneyebilirsiniz. Size tavsiyemiz, ekmek yerine humus ( nohut ezmesi ) veya haşlanmış patates tüketmenizdir.

Tavuk ( balık veya et olabilir ), salata ve Humus. Bir adet pide ekmek ile kuru ya da taze meyve veya 1 kase kremasız çorba, 1 porsiyon tavuk ya da balık eti, 1 tabak sebze yemeği, yarım kase yoğurt, bol salata, 2 dilim tam buğday ekmek.

İçecek olarak; hoşaf, taze sıkılmış meyve suyu veya limonata tüketmenizi öneririz.
Sağlıcakla Kalınız.. Hayırlı Ramazanlar.
loading...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ