Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
1 çay bardağı arpa şehriye
4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
4 yemek kaşığı hazır domates püresi
Yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
4,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı zeytin yağı dökün. Üzerine 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma koyup karıştırın.Daha sonra kıymanın üzerrine 4 yemek kaşığı domates püresi ekleyin. Ardından 4,5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba suyunun içine 1 çay bardağı arpa şehriye ekleyip pişmeye bırakın.
TERBİYE İÇİN
Küçük bir kaba 1 yumurta sarısı koyun üzerine yarım limon suyu ekleyip karıştırın. Kaynayan çorba suyundan az miktarda terbiyenin içine ekleyip ılımasını sağlayın. Daha sonra çorbanın içine azar azar ekleyip karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
FIRINDA KREMALI PATATES PÜRELİ KÖFTE
MALZEMELER
250 Gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
2 adet küçük boy patates
Kırmızı toz biber
Az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt kreması
1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
2 Küçük boy patatesi orta boy tencerede içine az miktarda tuz ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peynirini ve kırmızı toz biberi ekleyerek püre haline gelene kadar ezip karıştırın.
Diğer taraftan derin bir kaba kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin. İsteğe bağlı 1 adet yumarta ekleye bilirsiniz. Eğer yumurta eklerseniz biraz daha galeta unu eklemelisiniz. Harcı elinizle yoğurun.
Daha sonra hazırladığınız harcın içinden ceviz büyüklüğünde harc alın ve elinizde açın. İçine tatlı kaşığı ile patetes püresi ekleyip harcın uçlarını kapatın ve hafifçe elinizle yuvarlayın. Yağlanmış fırın kabına dizin.
Hazırladığınız patates püreli köfteleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün yaklaşık 20 dakika pişirin.
Köfteler pişerken orta boyu bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine yarım yemek kaşığı un ekleyip karıştırarak kavurun. Daha sonra 3 yemek kaşığı süt kreması ekleyip hızlıca karıştırın, hemen ardından 1 çay bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve koyu bir kıvama varana kadar pişirin. Son olarak tuz ekleyin. Eğer sos çok yoğun olursa süt ilave ederek kıvama getirin.
Pişen köfteleri fırından çıkarın ve üzerine sosu paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 6-7 dakika tekrar 180 derece fırında pişirin.
YEŞİL MERCİMEKLİ PRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı prinç
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak yarım su bardağı mercimeği yumşayana kadar haşlayın ve süzün. Derin bir tencere içine tereyağını koyup eritin ve üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin. Orta ateş üzerinde 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra yeşil mercimek ve 1 su bardağı prinç ekleyin 3 dakika kadar kavurun. 2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra tencerenin üstüne havlu kağıt koyup kapağını kapatın 15 dakika demlemeye bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder