Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Turp öyle bir besin ki, ne kadar tüketilse de kilo alımı yaşanmaz. Kalp, tiroit ve kolesterol hastalıkları için sayısız faydaları var ve uzun süre tok tutucu özelliği olduğu için diyet yapanlar için ideal bir sağlıklı besin.
Başucu sebzelerden olan turp, ülkemizde çokça yetiştirilen bir besin olmasına rağmen sofralarımızda yeteri kadar yer vermiyoruz. Özellikle zayıflamaya çalışan bayanlar için oldukça faydası olan turp ile ilgili bazı bilgiler :
Turp, glisemik indeksi düşük bir besin olduğu üçün kan şekerinizi yükseltmez. Kan şekerinde değişme olmayacağı için daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Turp, katı sebzelerden olduğu için çiğneme duygusunu tatmin eder. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediğinde dilimlenmiş turpun üzerine az tuz ve bol limon ilave edip tüketebilirsiniz. "Çok yedim" duygusu oluşturduğunu fark edebilirsiniz.
İlaç gibi besin olan olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için, kolesterolü dengeleyici etkiye sahiptir.
Bağırsakta ve midede çözülüp toklu hissini pekiştirir. Lif oranı yüksektir.
Kış aylarından gripten korunmak ve bağışıklık sistemini korumak için birebirdir. C vitamini kaynağı olduğu için günde küçük bir kase tüketilmesinde fayda vardır.
Ülkemizde, guatr hastalığının en büyük nedeni iyot eksikliğidir. Turp, iyot açısından zengin bir besin kaynağı olduğu için tiroit hastalıklarından korunmanızı sağlar.
Sülfürlü bileşikler açısından zengin bir besindir. Safra ve karaciğer dostudur, kanser karşı koruyucudur.

Folik asit açısından oldukça zengindir. Bu nedenle DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı erteler.
Potasyum açısından zengin olan turp, kalp koruyucu etki gösterir ve tansiyonu dengeler.
Başucu sebzelerden olan turp, ülkemizde çokça yetiştirilen bir besin olmasına rağmen sofralarımızda yeteri kadar yer vermiyoruz. Özellikle zayıflamaya çalışan bayanlar için oldukça faydası olan turp ile ilgili bazı bilgiler :
Turp, glisemik indeksi düşük bir besin olduğu üçün kan şekerinizi yükseltmez. Kan şekerinde değişme olmayacağı için daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Turp, katı sebzelerden olduğu için çiğneme duygusunu tatmin eder. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediğinde dilimlenmiş turpun üzerine az tuz ve bol limon ilave edip tüketebilirsiniz. "Çok yedim" duygusu oluşturduğunu fark edebilirsiniz.
İlaç gibi besin olan olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için, kolesterolü dengeleyici etkiye sahiptir.
Bağırsakta ve midede çözülüp toklu hissini pekiştirir. Lif oranı yüksektir.
Kış aylarından gripten korunmak ve bağışıklık sistemini korumak için birebirdir. C vitamini kaynağı olduğu için günde küçük bir kase tüketilmesinde fayda vardır.
Ülkemizde, guatr hastalığının en büyük nedeni iyot eksikliğidir. Turp, iyot açısından zengin bir besin kaynağı olduğu için tiroit hastalıklarından korunmanızı sağlar.
Sülfürlü bileşikler açısından zengin bir besindir. Safra ve karaciğer dostudur, kanser karşı koruyucudur.

Folik asit açısından oldukça zengindir. Bu nedenle DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı erteler.
Potasyum açısından zengin olan turp, kalp koruyucu etki gösterir ve tansiyonu dengeler.
Hep zayıflamayla ilgili yazıları görüyoruz fakat bende kilo alamadığımdan yakınıyorum :) Kilo almak için güzel bi diyet listesi varsa ekler misiniz.
YanıtlaSilÖzellikle sindirim sorunu olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.
YanıtlaSil