Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Eğer sizde benim gibi evde sürekli atıştırmalık bir şeyler arayan yada tatlı krizlerine gripte evinizde şeker, çikolata vs bulamayıp, sabah marketin açılmasını beklemeye tahammülü olmadığı için kesme şekere bile razı olacak kadar tatlı düşkünü iseniz süt reçeli tam size göre.Bu lezzeti ilk kez duyan herkesin "sütün reçelimi olurmuş" dediği, tadınca da inanamadığı bu lezzeti tanıştırmak için bu yazıma başladım.
Süt reçeli nasıl bir tat diye sorarsanız; karamel ile krema karışımı ,ama ne karamel gibi ağır nede krema gibi iç bayıcı.. Kaşık kaşık yiyebileceğiniz hafif ama tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kadar yoğun..Dünyada "Dulce de leche"olarak bilinen ve kökeni arjantin olan süt reçeli daha çok kahvaltı sofralarınızda,muffinlerin üzerine sos,dondurma yanına,kurabiyelerinizin arasına, kreplerinizin üzerine,pastalarınıza krema olarak kullanabilirsiniz. Aslında canınız nasıl isterse öyle kullanabileceğiniz bu şey tıpkı nutella gibi.Benim için kreplerin ve az şekerli keklerin vazgeçilmezi oldu şimdiden. Ahh birde bir tatlı kaşığı "Dulce de Leche"nin kahvenize nasıl aroma verdiğini bir bilseniz kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bir tat olurdu.Ve tabi en önemlisi de çocuklarınız için tamamen organik oluşu!!!
Bu kadar anlattıktan sonra eminim hepimiz tatlı ister gibi olduk yaklaşık 1.30 saatinizi ayırdığınızda bu lezzete sizde erişebilirsiniz uzatmadan tarifime geçeyim.
"Dulce de Leche" (süt reçeli) tarifi:
Hazırlanışı:
Öncelikle sütümüzü derince bir tencereye koyuyoruz. İçerisine bir kepçe salıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.Sütümüzün oranı üçte bire kadar eksilince, içerisine şekerini ve karbonatını ilave ediyoruz (not : karbonat ilave edilince sütte ani bir kabarma oluyor,taşmaması için temkinli olunuz.) Şeker ve karbonat ilavesinin ardından, reçelimiz kıvam almaya başlıyor hemen.Bu aşamalarda karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz ki dibi tutmasın.Reçelimiz koyulaşıp,muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz,bir kavanoza boşaltıp,soğuyunca dolaba kaldırıyoruz.
Bunu yaparken derin ve yapışmaz tencere kullanmanızı tavsiye ederim.Hepinize afiyet olsun ağzımızın tadı bozulmasın inşallah...
Bu kadar anlattıktan sonra eminim hepimiz tatlı ister gibi olduk yaklaşık 1.30 saatinizi ayırdığınızda bu lezzete sizde erişebilirsiniz uzatmadan tarifime geçeyim.
"Dulce de Leche" (süt reçeli) tarifi:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı tepeleme toz şeker( eğer ki çok şekerli tatları seviyorsanız 1 su bardağı kullanın)
- bir çay kaşığı silme karbonat
- not :(1 lt sütten bir nutella kavanozu reçel çıkıyor)
Hazırlanışı:
Öncelikle sütümüzü derince bir tencereye koyuyoruz. İçerisine bir kepçe salıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.Sütümüzün oranı üçte bire kadar eksilince, içerisine şekerini ve karbonatını ilave ediyoruz (not : karbonat ilave edilince sütte ani bir kabarma oluyor,taşmaması için temkinli olunuz.) Şeker ve karbonat ilavesinin ardından, reçelimiz kıvam almaya başlıyor hemen.Bu aşamalarda karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz ki dibi tutmasın.Reçelimiz koyulaşıp,muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz,bir kavanoza boşaltıp,soğuyunca dolaba kaldırıyoruz.
Bunu yaparken derin ve yapışmaz tencere kullanmanızı tavsiye ederim.Hepinize afiyet olsun ağzımızın tadı bozulmasın inşallah...
Yorumlar
Yorum Gönder