Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Süt reçeli tarifi (Dulce de Leche)

Eğer sizde benim gibi evde sürekli atıştırmalık bir şeyler arayan yada tatlı krizlerine gripte evinizde şeker, çikolata vs bulamayıp, sabah marketin açılmasını beklemeye tahammülü olmadığı için kesme şekere bile razı olacak kadar tatlı düşkünü iseniz süt reçeli tam size göre.Bu lezzeti ilk kez duyan herkesin "sütün reçelimi olurmuş" dediği, tadınca da inanamadığı bu lezzeti tanıştırmak için bu yazıma başladım. 

Süt reçeli nasıl bir tat diye sorarsanız; karamel ile krema karışımı ,ama ne karamel gibi ağır nede krema gibi iç bayıcı.. Kaşık kaşık yiyebileceğiniz hafif ama tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kadar yoğun..Dünyada "Dulce de leche"olarak bilinen ve kökeni arjantin olan süt reçeli daha çok kahvaltı sofralarınızda,muffinlerin üzerine sos,dondurma yanına,kurabiyelerinizin arasına, kreplerinizin üzerine,pastalarınıza krema olarak kullanabilirsiniz. Aslında canınız nasıl isterse öyle kullanabileceğiniz bu şey tıpkı nutella gibi.Benim için kreplerin ve az şekerli keklerin vazgeçilmezi oldu şimdiden. Ahh birde bir tatlı kaşığı "Dulce de Leche"nin kahvenize nasıl aroma verdiğini bir bilseniz kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bir tat olurdu.Ve tabi en önemlisi de çocuklarınız için tamamen organik oluşu!!!

Bu kadar anlattıktan sonra eminim hepimiz tatlı ister gibi olduk yaklaşık 1.30 saatinizi ayırdığınızda bu lezzete sizde erişebilirsiniz uzatmadan tarifime geçeyim.
"Dulce de Leche"  (süt reçeli) tarifi:

  • 1 litre süt 
  • 1 çay bardağı tepeleme toz şeker( eğer ki çok şekerli tatları seviyorsanız 1 su bardağı kullanın)
  • bir çay kaşığı silme karbonat
  • not :(1 lt sütten bir nutella kavanozu reçel çıkıyor)

Hazırlanışı:
Öncelikle sütümüzü derince bir tencereye koyuyoruz. İçerisine bir kepçe salıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.Sütümüzün oranı üçte bire kadar eksilince, içerisine şekerini ve karbonatını ilave ediyoruz (not : karbonat ilave edilince sütte ani bir kabarma oluyor,taşmaması için temkinli olunuz.) Şeker ve karbonat ilavesinin ardından, reçelimiz kıvam almaya başlıyor hemen.Bu aşamalarda karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz ki dibi tutmasın.Reçelimiz koyulaşıp,muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz,bir kavanoza boşaltıp,soğuyunca dolaba kaldırıyoruz.

Bunu yaparken derin ve yapışmaz tencere kullanmanızı tavsiye ederim.Hepinize afiyet olsun ağzımızın tadı bozulmasın inşallah...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ