Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğünleri planlayarak dengeli ve sağlıklı beslenin

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin ilk adımı öğünleri planlamaktır. Sağlıklı beslenmek için ölçü, çeşitlilik ve dengeye dikkat etmelisiniz. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde sağlıklı beslenmiş ve yaşam kalitenizi önemli ölçüde iyileştirmiş olursunuz.Menü ve öğün planlarken işinizi kolaylaştıracak bazı bilgiler ;

Öğün Planlama
Her öğünün önemi bilmenin sağlığınız için büyük önem taşıdığını unutmayın. Günde en az 3 öğün ve 2-3 ara öğün tüketmeniz gerekmektedir.

Kahvaltı : Geceleri en uzun aç kaldığımız süredir ve kan şekerinde düşüş yaşanır. Sabahları zinde olmak, güne iyi bir başlangıç yapmak ve kan şekerinin dengelenmesini sağlamak için kahvaltının önemi büyük. Daha fazla bilgi için "Kahvaltı kilo vermeye yardımcı mı ?" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Öğle yemeği : Günün en önemli ikinci öğünü ve enerji yoğunluğunun en fazla olması gereken öğündür. Bu öğünde temel bir çok besinleri tüketmeniz, gün ortasında enerjinin karşılanması için önemlidir. Öğle yemeğinde aile, iş arkadaşları ve dostlar ile bir araya gelinmesi daha sık olduğu için sosyalleşme açısından da önem taşır.

Akşam yemeği : Akşam yemeği sosyalleşmenin en yoğun olduğu öğündür ve bu nedenle kalori bakımından ağır yemekler bu öğünde tercih edilir. Fakat akşam yemeği en hafif olması gereken öğündür. Yani tam tersi olması gerekir.


Ara öğünler : Ana öğünlerin arasında uzun süre açlık yaşandığında daha çok yemek yendiği gözlenmektedir. Bunu önlemek adına açlık mekanizmalarının çalışmaması için ana öğünlerden ortalama 2-2.5 saat sonra ara öğünleri tüketmekte fayda var. Ara öğünleri düzenli olarak tüketmeyen kişilerde daha çok şekerli hazır ürünleri yöneldiği ve daha fazla kilo alımı yaşadığı görünmektedir.

İyi planlanmamış bir öğün, verim ve motivasyonu azaltarak huzursuzluklara neden olabilir. Ayrıca kişileri mali açıdan da zarara sokarak israfa neden olabilir. Bu nedenle menülerinizi iyi planlayarak yeterli ve dengeli beslenir, maliyeti kontrol altına alır ve hem psikolojik hem biyolojik doyum sağlamış olursunuz. Aynı zamanda sağlıklı beslenerek fazla kilolarınızdan kurtulmanız da mümkün. Sağlıklı beslenmek için örnek haftalık menü planlaması :
    Planlı öğünler ile dengeli ve sağlıklı beslenme
  • Haftada iki kez kırmızı et 
  • Haftada iki kez balık 
  • Haftada iki kez tavuk 
  • Haftada iki kez kuru baklagil 
  • Haftada en 2-3 kez yumurta 
  • Her gün meyve
  • Her gün sebze 
  • Her gün süt veya yoğurt 
  • Her gün tahıl grubu 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ