Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Hangi besinde hangi vitaminler var?

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmek gerekir. Sağlıklı beslenmek için de, beslenme alışkanlıklarınızda yapmanız gereken değişiklikleri bilmeniz ve sizin için en önemli olanlardan başlamanız gerekir.

Alışveriş yaparken aldığınız sebze ve meyveler sağlığınız için nasıl bir önem taşıyor biliyor musunuz ? Brokolinin şifa deposu olduğunu, Kabağın K vitamininde zengin olduğunu duydunuz mu ? Sıkça tükettiğimiz sebze ve meyvelerin besin değerlerinden bahsederek bu sorulara yanıt bulacağız. Tükettiğiniz besinlerin neye faydalı olduğunu bilirseniz, şifa dolu bir alışveriş yapıp evinize dönebilirsiniz.

Bunlara dikkat ederek kan şekerinizi kontrol altında tutabilir ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Başlıca tükettiğimiz meyve ve sebzelerin besin değerleri şu şekilde ;
  • Erik : A ve C vitamini ile kalsiyum bakımından zengindir. Direnç artırıcı ve bağırsak çalıştırıcı özelliklere sahiptir.
  • Kabak : Kanın pıhtılaşmasını engeller. K ve C vitamini içerir. Böbrek fonksiyonları konusunda faydalıdır ve kemik gelişimi sağlar.
  • Armut: Kalp kaslarının düzenli çalışmasını sağlar. Potasyum ve kalsiyumdan zengindir. Posa bakımından zengin olduğu için bağırsakları çalıştırır. Tansiyon ayarlamasında etkilidir.
  • Dut : Bağırsak çalıştırıcı ve idrar sökücü özelliği vardır. C , B vitamini, Kalsiyum ve bol miktarda lif içerir.
  • Kiraz : Diş çürümesini önlemede oldukça faydalıdır.Vücudun su dengesini sağlar ve idrar söktürücü özelliği vardır. Fosfor, kalsiyum ve C vitamini içerir.
  • Yeni dünya : Büyümeye ve görmeye faydası vardır. A vitamini içerir.
  • Elma : Kolesterol düşürücü etkisi bulunmaktadır. Bağırsak sisteminin korunmasında etkilidir. Vücut direncini artırır ve kan şekerini dengede tutar. Eklem ve kas ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Posadan zengindir. Folik asit, flovonoid, pektin ve C,E vitamini içerir.
  • Kereviz : İdrar söktürücü özelliği vardır. Sindirimi kolaylaştırır ve sinir sisteminde yatıştırıcı özelliği vardır. A ve E vitaminiyle birlikte potasyum ve folik asit içerir.
  • İncir : Kemik ve diş sağlığında etkili olduğu gibi sindirime de yardımcıdır. Bol miktarlarda fosfor, posa, magnezyum ve kalsiyum içerir.
  • Üzüm : Vücudun savunma mekanizmasına faydası vardır. Sindirim sistemini güçlendirir. Potasyum ve C vitamini içerir.
  • Ananas : Toksinleri atmaya yardımcı olur. Bağırsak düzenleyicidir. Cilt sağlığına etkisi olduğu gibi kişinin zindeliğini de artırır. Fosfor, potasyum, demir, A ve C vitaminlerini içerir.
  • Hindiba : Demir içerdiği için kansızlığa faydası vardır. Ayrıca yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakları çalıştırır. İdrar söktürücü ve toksin atıcıdır. İştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Folik asit, potasyum, C, A ve E vitaminlerini içerir.
  • Havuç : Kemik ve cilt sağlığında hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. Saçları canlandırır ve dökülmeyi engeller. A,B,D ve E vitaminleri deposudur.
  • Salatalık : Güçlü bir antioksidandır salatalık. İdrar yolları enfeksiyonlarına faydası vardır ve cildi nemlendirir. Bağırsak çalıştırıcı özelliği vardır. A, B ve C vitaminleri ile birlikte fosfor ve selenyum içerir.
  • Şalgam : Yüksek tansiyona iyi gelir. Lif içeriği yüksek olduğu için bağırsak çalıştırır. Kansere karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır. Potasyum, magnezyum ve C vitamini içerir.
  • Kuşburnu : İdrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir. Bağırsakların çalışmasında yardımcı olur ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Halsizliğe iyi gelir. A, C, D ve E vitaminleri içerir.
  • Soya : Tansiyona iyi gelir ve kalp sağlığını korur. Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucudur. Kemikleri gelişmesine fayda sağlar ve güçlendirir. Folik asit, doymamış yağ asitler, A vitamini, demir ve yüksek oranda lif içermektedir.
  • Brokoli : Kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir besindir. Kolon ve prostat kanseri riskini azaltır. Folik asit ve demir bakımından zengindir. Kansızlığa iyi gelir. A, C, E, B1 ve B2 vitaminleriyle birlikte bol miktarda posa içermektedir.
  • Marul : Sinir sistemine oldukça faydalıdır. Saç ve cilt sağlığında olumu etkileri vardır. Büyüme ve gelişmeye yararlıdır. A, B ve E vitaminlerini içerir.
  • Soğan : Bağırsak açıcı ve bronş açıcı özelliğinin yanında doğal antibiyotiktir. Vücudun dayanıklılığını artırır. Diş ve kemik sağlığında önemli rol oynar. A, B ve C vitaminleriyle birlikte kükürt ve fosfordan yana zengindir.
  • Sarımsak : Kireçlenmeyi önler ve yaşlanmayı geciktirir. Soğan gibi doğal antibiyotiktir ve yüksek tansiyonu ayarlar. Damar gelişimine faydası vardır. Ödem söktürür. A, B, C ve E vitaminleriyle birlikte sakkaroz içerir.
  • Karpuz : Böbreklerdeki taş ve kumların atılmasına yardımcı olur. Toksinleri temizler. Sıvı ihtiyacının karşılanmasına yardımcıdır. Fosfor, potasyum ile A ve C vitaminlerini içerir.
  • Kavun : Bağırsakların çalışmasında ve damar tıkanıklığında etkilidir. Göz sağlığında önemli rol oynar. Folik asit, potasyum ve A vitamini içerir.
  • Yer elması : Emziren anneler için ideal bir besindir. Süt artırıcı özelliği vardır. Böbreklerin düzenli çalışmasında etkilidir. Cilt sağlığına faydası vardır. Glikoz ve insülin içerir.
  • Brüksel lahanası : Kansızlığa ve kalp sağlığına faydası vardır. Kas gelişiminde etkilidir. Yüksek tansiyonu düşürmede faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. C ve B vitaminleriyle birlikte demir ve kalsiyum içerir.
  • Pazı : Bedeni güçlendirir. Bol miktarda posa içerir. Bol miktarda demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir. A, C vitaminler ile folik asit içerir.
  • Karnabahar : Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Tansiyon düşürmede etkilidir. Potasyum ve C vitamini yönünden zengindir.
  • Pırasa : Bronş açıcı ve idrar sökücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Kalsiyum, potasyum ve demir içerir.
  • Patates : Mide rahatsızlıklarına faydalıdır ve hazımsızlığı giderir. İçeriğinde nişasta olduğu için kan şekerinin hızla yükselmesine neden olabilir. C ve B vitaminleriyle potasyum ve fosfor içerir.
  • Enginar : Safra kesesi ve karaciğer sağlığını koruyucu etkisi vardır. Bol miktarda posa içerir. Böbreklerin çalışmasını düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Toksin atıcı özelliği bulunur. Potasyum, magnezyum, kalsiyum ile birlikte A ve C vitaminlerini içerir.
  • Lahana : Güçlü bir antioksidandır. Hazımsızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. A, B ve E vitaminlerinin yanında folik asitte içerir.
  • Taze fasulye : Antioksidan özelliği vardır ve kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Potasyum, folik asit, A ve C vitaminlerini içerir
  • Bamya : Sindirime yardımcı olmaktadır. A, B ve C vitaminlerini içerir.
  • Domates : Bağışıklığın artmasına ve hücre yenilenmesine yardımcı olur. Kas ve kemik gelişimini sağlar. Magnezyum, potasyum, folik asit, A ve B vitaminlerini içerir.
  • Börülce : Tansiyon ve kolesterolün düşmesinde faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir. Posa, kalsiyum, potasyum ve A vitamini bakımından zengindir.
  • Ayva : İshali önler ve mideyi rahatlatır. Cilt sağlığına faydası vardır. A, B ve C vitaminlerini içerir.
  • Bakla : Kabızlığa iyi gelir ve lif yönünden zengin bir besindir. Kansere ve kolesterole karşı koruyucudur. A ve C vitamini içerir.
  • Ispanak : Sinir sistemine, cilt sağlığına, göz sağlığına, sindirime, gelişmeye ve büyümeye faydalıdır. Magnezyum, çinko , B ve C vitaminlerini içerir.
  • Mısır : Kolesterole ve damar sertliğine faydalı bir besindir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar ve idrar söktürür. A, B ve C vitaminleriyle birlikte protein içerir.
  • Muz : Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır ve hücre yenilenmesini sağlar. Elektrolit dengesini sağlar. Potasyum ve B6 vitamininden zengindir.
  • Şeftali : Hazmı kolaylaştırır. Vücudun savunma sistemine ve sinir sistemine faydası vardır. Potasyum, posa ve C vitamini içerir.
  • Kayısı : Kemik gelişimine destek olur. Göz, cilt ve bağışıklık sistemine faydalıdır. Kansızlığa iyi gelir. Sinir ve kas sistemini güçlendirir. A, B ve C vitaminlerinden zengindir.
  • Vişne : Mide ve karaciğer için oldukça etkilidir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Potasyum ve A vitamini içerir.
  • Ahududu : Ateş düşürücüdür ve ishali önler. Diş sağlığını olumlu yönde etkiler. İdrar sökücü ve iştah açıcı özellikleri bulunmaktadır. A, C ve E vitaminleriyle birlikte folik asit içerir.
  • Avokado : Hemoroit ve kalın bağırsak için faydalı bir besindir. Lif oranı yüksektir ve yüksek tansiyonu düşürür. A ve E vitaminleriyle magnezyum ve potasyum içerir.
  • Patlıcan : Bağışıklık sistemine ve cilt sağlığına katkı sağlar. Sinir sistemini olumlu yönde etkiler. B1, B2, C ve A vitaminlerinden zengindir.
  • Trabzon hurması : İshale karşı koruyucu bir besindir. Cilt ve göz sağlığına faydası vardır. Potasyum, A ve C vitaminlerini içerir.
Hangi besinde hangi vitaminler var?
Hangi besinde hangi vitaminler var?
  • Portakal : Atardamarları ve kalbi korur. Kansızlığa iyi gelir ve kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca flovanoid denilen antioksidan deposudur ve C vitamini içerir.
  • Nar : Oldukça güçlü bir antioksidandır. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. Demir, potasyum ve C vitamini içerir.
  • Mandalina : Yüksek tansiyonu düşürmede etkilidir. Hastalıklara karşı vücudu korur. Güçlü bir antioksidandır ve damar sertliğine faydalıdır. Potasyum, A ve C vitaminlerini içerir.
  • Çilek : Eklem ve kas ağrılarına faydası vardır. İdrar söktürücü özelliği vardır ve cilde iyi gelir. A, C ve E vitaminleriyle birlikte folik asit içerir.
  • Pepino : Hemofili hastalığına ve kemik gelişimine etkilidir. Eklem romatizmasına karşı koruyucudur. Fosfor, potasyum ve C vitamini içerir.
  • Kivi : Güçlü bir antioksidandır. Alerjiye karşı bağışıklığı artırır ve yaşlanmayı geciktirir. C vitamini deposudur.
  • Yeşil biber : Antioksidan kaynağıdır ve C vitamini yönünden zengindir.
  • Limon : Antioksidan kaynağıdır, iskorbüt hastalığına faydalıdır. İdrar yolları iltihabına iyi gelir ve idrar söktürücüdür. Yüksek miktarda C vitamini içerir.
  • Maydanoz : Diş sağlığı ve kemik gelişimi olumlu yönde etkiler. Yüksek miktarda C vitamini içerir. A, E vitaminler ve folik asit yönünden zengindir.
  • Mango : Cilt ve göz sağlığına faydalıdır. Kansere karşı koruyucu bir besindir. A, C vitaminleri içerir.
  • Greyfurt : Hücre büyümesinde ve yenilenmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve güçlü bir antioksidandır. Damar sertliğine faydalıdır. Potasyum, folik asit ve C vitamini içerir.

Yorumlar

  1. Paylaşım için teşekkür ederim, çok güzel tavsiyeler.

    YanıtlaSil
  2. bu güzel öneri ve anlatım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ