Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Hafızayı güçlendirmeye yarayan besinler

Günlük beslenme alışkanlıklarınız, sinir sistemini ve hafızayı etkileyen birincil etmenlerdendir. Hatırlamakta zorluk çekiyorsanız, unutkanlık başınıza dert oluyorsa hafızayı güçlendiren besinlerden yararlanabilirsiniz. 

Özellikle uskumru, somon, ton balığı ve soğuk su balıklarında daha yoğun şekilde bulunan omega 3 kaynağına yönelmelisiniz. Bu asitlerin vücudunuzda yetersiz miktarda olması durumunda, depresyon, bağışıklık sisteminde yetersizlik ve hafıza kaybı görülebilir. Hatta ileri düzeylerde, aşırı unutkanlık ile neticelenen şizofreni ve alzheimer gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Haftada iki kez balık tüketimi, hafızanın güçlenmesi için oldukça önemlidir.

Kolin adı verilen madde, vücut beslenmesinde önemli yere sahiptir. Unutkanlığa engel olur ve Alzheimer hastalığının tedavisinde etkilidir. Bu maddenin tüketiminin artması, hafıza kaybında azalmasa görülmesini sağlayacaktır. Soya, yumurta sarısı, rüşeym ve organ etleri Kolin kaynağıdır.

Hafızayı güçlendiren ve unutkanlığı azaltan bir diğer besin keten tohumudur. %60 oranında omega 3 içerir. Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu tüketmeniz oldukça faydalıdır.

Sakatatlar, karaciğer, istiridye, yumurta sarısı ve ıspanak gibi besinler demir içerdiği için mutlaka tüketilmelidir. Emilimin sağlanması için C vitaminiyle birlikte tüketilmelidir ve hafıza güçlenmesini etkileyen bir vitamindir.


Semizotu, taze nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı besinlerde bulunan elzem yağ asitleri, hafıza kaybına ve beyin sağlığına etkilidir.

B1 vitamin kaynakları olan tahıl tüketimi, sinir sisteminin ve hafıza merkezinin korunmasında oldukça önemlidir. Günlük olarak yeterli miktarlarda buğday, ekmek, pirinç gibi tahıllar yer almalıdır.

Ceviz, fıstık, fındık gibi kabuklu meyveleri günde bir avuç olarak tüketmek gerekir. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde beyin sağlığını korumakta ve antioksidan etkisi göstermektedir.

Ayrıca, sigar tüketimi ileriye dönük olarak hafıza kaybına yada unutkanlıklara neden olmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ