Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Günlük beslenme alışkanlıklarınız, sinir sistemini ve hafızayı etkileyen birincil etmenlerdendir. Hatırlamakta zorluk çekiyorsanız, unutkanlık başınıza dert oluyorsa hafızayı güçlendiren besinlerden yararlanabilirsiniz.
Özellikle uskumru, somon, ton balığı ve soğuk su balıklarında daha yoğun şekilde bulunan omega 3 kaynağına yönelmelisiniz. Bu asitlerin vücudunuzda yetersiz miktarda olması durumunda, depresyon, bağışıklık sisteminde yetersizlik ve hafıza kaybı görülebilir. Hatta ileri düzeylerde, aşırı unutkanlık ile neticelenen şizofreni ve alzheimer gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Haftada iki kez balık tüketimi, hafızanın güçlenmesi için oldukça önemlidir.
Kolin adı verilen madde, vücut beslenmesinde önemli yere sahiptir. Unutkanlığa engel olur ve Alzheimer hastalığının tedavisinde etkilidir. Bu maddenin tüketiminin artması, hafıza kaybında azalmasa görülmesini sağlayacaktır. Soya, yumurta sarısı, rüşeym ve organ etleri Kolin kaynağıdır.
Hafızayı güçlendiren ve unutkanlığı azaltan bir diğer besin keten tohumudur. %60 oranında omega 3 içerir. Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu tüketmeniz oldukça faydalıdır.
Sakatatlar, karaciğer, istiridye, yumurta sarısı ve ıspanak gibi besinler demir içerdiği için mutlaka tüketilmelidir. Emilimin sağlanması için C vitaminiyle birlikte tüketilmelidir ve hafıza güçlenmesini etkileyen bir vitamindir.

Semizotu, taze nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı besinlerde bulunan elzem yağ asitleri, hafıza kaybına ve beyin sağlığına etkilidir.
B1 vitamin kaynakları olan tahıl tüketimi, sinir sisteminin ve hafıza merkezinin korunmasında oldukça önemlidir. Günlük olarak yeterli miktarlarda buğday, ekmek, pirinç gibi tahıllar yer almalıdır.
Ceviz, fıstık, fındık gibi kabuklu meyveleri günde bir avuç olarak tüketmek gerekir. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde beyin sağlığını korumakta ve antioksidan etkisi göstermektedir.
Ayrıca, sigar tüketimi ileriye dönük olarak hafıza kaybına yada unutkanlıklara neden olmaktadır.
Özellikle uskumru, somon, ton balığı ve soğuk su balıklarında daha yoğun şekilde bulunan omega 3 kaynağına yönelmelisiniz. Bu asitlerin vücudunuzda yetersiz miktarda olması durumunda, depresyon, bağışıklık sisteminde yetersizlik ve hafıza kaybı görülebilir. Hatta ileri düzeylerde, aşırı unutkanlık ile neticelenen şizofreni ve alzheimer gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Haftada iki kez balık tüketimi, hafızanın güçlenmesi için oldukça önemlidir.
Kolin adı verilen madde, vücut beslenmesinde önemli yere sahiptir. Unutkanlığa engel olur ve Alzheimer hastalığının tedavisinde etkilidir. Bu maddenin tüketiminin artması, hafıza kaybında azalmasa görülmesini sağlayacaktır. Soya, yumurta sarısı, rüşeym ve organ etleri Kolin kaynağıdır.
Hafızayı güçlendiren ve unutkanlığı azaltan bir diğer besin keten tohumudur. %60 oranında omega 3 içerir. Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu tüketmeniz oldukça faydalıdır.
Sakatatlar, karaciğer, istiridye, yumurta sarısı ve ıspanak gibi besinler demir içerdiği için mutlaka tüketilmelidir. Emilimin sağlanması için C vitaminiyle birlikte tüketilmelidir ve hafıza güçlenmesini etkileyen bir vitamindir.

Semizotu, taze nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı besinlerde bulunan elzem yağ asitleri, hafıza kaybına ve beyin sağlığına etkilidir.
B1 vitamin kaynakları olan tahıl tüketimi, sinir sisteminin ve hafıza merkezinin korunmasında oldukça önemlidir. Günlük olarak yeterli miktarlarda buğday, ekmek, pirinç gibi tahıllar yer almalıdır.
Ceviz, fıstık, fındık gibi kabuklu meyveleri günde bir avuç olarak tüketmek gerekir. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde beyin sağlığını korumakta ve antioksidan etkisi göstermektedir.
Ayrıca, sigar tüketimi ileriye dönük olarak hafıza kaybına yada unutkanlıklara neden olmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder