Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bitkiler ve faydalı gelecekleri rahatsızlıklar

Bitkileri seviyor ve onları daha yakından tanımak ve hangi rahatsızlıklara deva olacaklarını öğrenmek istiyorsunuz. O zaman, tamda aradığınız yazıyı okuyorsunuz. İşte sizlere bitkiler, şifalı otlar, baharatlar ve engelledikleri ve tedavi ettikleri rahatsızlıklar.
Odaklanma Zorluğu Yaşıyorsanız
Daha dikkatli ve daha mantıklı düşünmek mi istiyorsunuz? O halde ihtiyacınız olan tek şey karanfilden başkası değildir. Karanfil, belleği uyarır ve canlandırır. Her an tetikte olmasını sağlar. Dikkatinizi açık tutar ve odaklanmanızı sağlar. Ayrıca karanfil, ciğerlerdeki iltihapları da önler.
Baş Ağrılarınız Haddini Aştımı?
Baş ağrıları yüzünden artık normal bir hayat yaşamak bile size zor mu geliyor? Merak etmeyin bu çağımızın rahatsızlığı olan ve hemen hemen her 10 kişiden 8’inde görülen bu rahatsızlığı ömrünüzün sonuna kadar çekmek zorunda değilsiniz. Bir sürü ilaç almadan bu sorunu kökünden çözebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir tutam naneyi, birkaç dakika kadar kaynar suda bekletip, daha sonra içmektir. Bu şekilde baş ağrınızın geleceğini dahi hissettiğinizde bu basit işlemi uygularsanız, daha baş ağrınızın gelmeden yok olacağını görürsünüz.
İştah Sorunu Günü Berbat Etmesin
Dereotu, evet dereotu neler yapmaz. Dereotu iştahınızı arttırır, sindirimi kolaylaştırır, bağırsak gazı ve hıçkırığı keser, vücudunuza güç ve çeviklik kazandırır. İşte bu yüzden her gün azda olsa dereotu yemek çok mühimdir.

Yaz Tatili Öksürük İle Geçmesin
Deniz, soğuk içecekler, dondurma yüzünden her an öksürüğe yakalanma tehlikesi altındayız. Oysa bu önemsiz gibi görünen küçük öksürük krizleri, bir anda büyüyüp bizi yatağa düşürebilir. Ama biz öksürüğün daha kapımıza dahi uğramasına izin vermeden hemen çaresine bakacağız değil mi? Elbette, hemen öksürüğün geldiğini anladığımız anda, bal ile karabiberi bir güzel karıştırıp yiyeceğiz.
Yazın Fazla Alkolden Midenizi Koruyun
Bazen tatil diye alınan fazla alkol midemize düşmanlıktan başka bir şey etmez. İşte bu neden ile, alkol almadan önce muhakkak, 5-6 bardak su için. Bunu yaptığınızda hem aşırı alkol tüketimini önlemiş olur, hem de alkolün midenize vereceği zararlı etkiyi azaltabilirsiniz.
Vücut Yanıklarının Acısını Hafifletin
Vücut yanıkları bazen kötü olabilir. Yemek yaparken, veya başka şekilde meydana gelebilirler. Vücudunuzdaki yanıkları zencefilin yardımı ile sakinleştirebilirsiniz. Bunu, taze zencefili bir güzel rendeleyip, suyunu yanıkların üzerine direk sürerek yapabilirsiniz. Böylelikle, yanıklarınızın ağrısının ciddi oranda azaldığını ve vücudunuzdaki yanığın sakinleştiğini görecek ve rahatlayacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ