Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Vücut direncinin düşüş yaşadığı ve hastalıkların arttığı kış aylarında sağlıklı beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirmek için en önemli hususlardan biridir. Kış sebzeleri, uygun pişirme şartlarında hazırlanarak doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklarından korunmak için en ideal yoldur.
Lahananın faydaları : Vücut direncini artırıyor
Kalsiyum, potasyum, demir, kükürt, magnezyum, bakır gibi minerallerden ve B, C, E gibi vitaminlerden zengin bir besin olan lahana, idrar sökücü özelliğe sahiptir ve vücut direncini artırır. Ayrıca içerdiği yüksek posa miktarı sayesinde kabızlığı giderici özelliği vardır. Antioksidan özelliği sayesinde, bağırsak kanserine koruyucu etkisi olduğu bilinir.
Doğal şifa kaynağı : Sarımsak
Sağlıklı beslenme konusunda önemli yere sahip olan sarımsak, yemeklerimizde de bolca kullandığımız bir tat vericidir. Doğal şifa kaynağı sarımsağın yapısında bol miktarda protein, su, lif, kükürt bileşikleri ve serbest amino asitler bulunmaktadır. Ayrıca yüksek miktarlarda fosfor, saponin, kükür, potasyum, orta miktarda selenyum, çinko, A ve C vitaminleri ile az miktarda da magnezyum, sodyum, kalsiyum, manganez ve demir vitaminleri bulunmaktadır.
Yeşilliklerin faydaları
Vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan, bir nevi vücudun savunma sistemini oluşturan C vitaminidir. Maydanoz, tere, yeşil biber, roka, ıspanak, karnabahar ve kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Bunlardan en önemlilerinden ıspanak, B, C, E grubu vitaminler ve magnezyum, demir, iyot, fosfor mineralleri sayesinde, soğuk algınlığına karşı vücudu korumakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kışlık sebzelerden pırasa, kabızlığı gidererek bağırsakları yumuşatmaktadır. Ayrıca vücut direncini artıran pırasa, kanserden koruyucu ve böbrek taşlarının oluşmasını engelleyici özelliklere sahiptir. Maydanoz ise provitamin A kaynağıdır. Bu özellik, kılcal damar sisteminin, trioid bezi ve adrenal bezin fonksiyonların, görme gücünün üzerinde etki sağlar.
Karnabaharın faydaları : Enfeksiyondan korur
İyi bir antioksidan kaynağı olan karnabahar, manganez ve C vitamini kaynağıdır. Kalp hastalıkları ve Kansere riskini azaltmaya yardımcı olur. Enfeksiyonlara karşı etkili olmasından ve antibakteriyel özelliği olmasından, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Brokolinin faydaları : Kansere karşı koruyucu
Brokoli, beta karoten içeriği yüksek olan bir sebzedir. Bu etkisi sayesinde bağırsak, yemek borusu ve mide kanseri tehlikesini azalttığı bilinmektedir. B1 ve C vitaminleri yönünden zengindir. Kükürt, kalsiyum, selenyum, potasyum mineralleri içermektedir. Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinir. Ayrıcı lif oranı yüksek bir besindir.
Kereviz : Kolesterol ve hipertansiyon düzenleyici
A, B ve C vitaminleri yönünden zengindir. Çinko, fosfor, selenyum ve bakır mineralleri içerir. Kereviz, gaz gidermede ve bağışıklığı kuvvetlendirmede etkilidir. Ayrıca böbrek taşlarının ve kumunun düşmesine yardımcı olur.
Lahananın faydaları : Vücut direncini artırıyor
Kalsiyum, potasyum, demir, kükürt, magnezyum, bakır gibi minerallerden ve B, C, E gibi vitaminlerden zengin bir besin olan lahana, idrar sökücü özelliğe sahiptir ve vücut direncini artırır. Ayrıca içerdiği yüksek posa miktarı sayesinde kabızlığı giderici özelliği vardır. Antioksidan özelliği sayesinde, bağırsak kanserine koruyucu etkisi olduğu bilinir.
Doğal şifa kaynağı : Sarımsak
Sağlıklı beslenme konusunda önemli yere sahip olan sarımsak, yemeklerimizde de bolca kullandığımız bir tat vericidir. Doğal şifa kaynağı sarımsağın yapısında bol miktarda protein, su, lif, kükürt bileşikleri ve serbest amino asitler bulunmaktadır. Ayrıca yüksek miktarlarda fosfor, saponin, kükür, potasyum, orta miktarda selenyum, çinko, A ve C vitaminleri ile az miktarda da magnezyum, sodyum, kalsiyum, manganez ve demir vitaminleri bulunmaktadır.
Yeşilliklerin faydaları
Vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan, bir nevi vücudun savunma sistemini oluşturan C vitaminidir. Maydanoz, tere, yeşil biber, roka, ıspanak, karnabahar ve kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Bunlardan en önemlilerinden ıspanak, B, C, E grubu vitaminler ve magnezyum, demir, iyot, fosfor mineralleri sayesinde, soğuk algınlığına karşı vücudu korumakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kışlık sebzelerden pırasa, kabızlığı gidererek bağırsakları yumuşatmaktadır. Ayrıca vücut direncini artıran pırasa, kanserden koruyucu ve böbrek taşlarının oluşmasını engelleyici özelliklere sahiptir. Maydanoz ise provitamin A kaynağıdır. Bu özellik, kılcal damar sisteminin, trioid bezi ve adrenal bezin fonksiyonların, görme gücünün üzerinde etki sağlar.
Karnabaharın faydaları : Enfeksiyondan korur
İyi bir antioksidan kaynağı olan karnabahar, manganez ve C vitamini kaynağıdır. Kalp hastalıkları ve Kansere riskini azaltmaya yardımcı olur. Enfeksiyonlara karşı etkili olmasından ve antibakteriyel özelliği olmasından, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
![]() |
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları : Kış Sebzeleri |
Brokolinin faydaları : Kansere karşı koruyucu
Brokoli, beta karoten içeriği yüksek olan bir sebzedir. Bu etkisi sayesinde bağırsak, yemek borusu ve mide kanseri tehlikesini azalttığı bilinmektedir. B1 ve C vitaminleri yönünden zengindir. Kükürt, kalsiyum, selenyum, potasyum mineralleri içermektedir. Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinir. Ayrıcı lif oranı yüksek bir besindir.
Kereviz : Kolesterol ve hipertansiyon düzenleyici
A, B ve C vitaminleri yönünden zengindir. Çinko, fosfor, selenyum ve bakır mineralleri içerir. Kereviz, gaz gidermede ve bağışıklığı kuvvetlendirmede etkilidir. Ayrıca böbrek taşlarının ve kumunun düşmesine yardımcı olur.
Yorumlar
Yorum Gönder