Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları : Kış Sebzeleri

Vücut direncinin düşüş yaşadığı ve hastalıkların arttığı kış aylarında sağlıklı beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirmek için en önemli hususlardan biridir. Kış sebzeleri, uygun pişirme şartlarında hazırlanarak doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklarından korunmak için en ideal yoldur.

Lahananın faydaları : Vücut direncini artırıyor
Kalsiyum, potasyum, demir, kükürt, magnezyum, bakır gibi minerallerden ve B, C, E gibi vitaminlerden zengin bir besin olan lahana, idrar sökücü özelliğe sahiptir ve vücut direncini artırır. Ayrıca içerdiği yüksek posa miktarı sayesinde kabızlığı giderici özelliği vardır. Antioksidan özelliği sayesinde, bağırsak kanserine koruyucu etkisi olduğu bilinir.

Doğal şifa kaynağı : Sarımsak
Sağlıklı beslenme konusunda önemli yere sahip olan sarımsak, yemeklerimizde de bolca kullandığımız bir tat vericidir. Doğal şifa kaynağı sarımsağın yapısında bol miktarda protein, su, lif, kükürt bileşikleri ve serbest amino asitler bulunmaktadır. Ayrıca yüksek miktarlarda fosfor, saponin, kükür, potasyum, orta miktarda selenyum, çinko, A ve C vitaminleri ile az miktarda da magnezyum, sodyum, kalsiyum, manganez ve demir vitaminleri bulunmaktadır.

Yeşilliklerin faydaları
Vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan, bir nevi vücudun savunma sistemini oluşturan C vitaminidir. Maydanoz, tere, yeşil biber, roka, ıspanak, karnabahar ve kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Bunlardan en önemlilerinden ıspanak, B, C, E grubu vitaminler ve magnezyum, demir, iyot, fosfor mineralleri sayesinde, soğuk algınlığına karşı vücudu korumakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kışlık sebzelerden pırasa, kabızlığı gidererek bağırsakları yumuşatmaktadır. Ayrıca vücut direncini artıran pırasa, kanserden koruyucu ve böbrek taşlarının oluşmasını engelleyici özelliklere sahiptir. Maydanoz ise provitamin A  kaynağıdır. Bu özellik, kılcal damar sisteminin, trioid bezi ve adrenal bezin fonksiyonların, görme gücünün üzerinde etki sağlar.
Karnabaharın faydaları : Enfeksiyondan korur
İyi bir antioksidan kaynağı olan karnabahar, manganez ve C vitamini kaynağıdır. Kalp hastalıkları ve Kansere riskini azaltmaya yardımcı olur. Enfeksiyonlara karşı etkili olmasından ve antibakteriyel özelliği olmasından, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları : Kış Sebzeleri
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları : Kış Sebzeleri

Brokolinin faydaları : Kansere karşı koruyucu
Brokoli, beta karoten içeriği yüksek olan bir sebzedir. Bu etkisi sayesinde bağırsak, yemek borusu ve mide kanseri tehlikesini azalttığı bilinmektedir. B1 ve C vitaminleri yönünden zengindir. Kükürt, kalsiyum, selenyum, potasyum mineralleri içermektedir. Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinir. Ayrıcı lif oranı yüksek bir besindir.

Kereviz : Kolesterol ve hipertansiyon düzenleyici
A, B ve C vitaminleri yönünden zengindir. Çinko, fosfor, selenyum ve bakır mineralleri içerir. Kereviz, gaz gidermede ve bağışıklığı kuvvetlendirmede etkilidir. Ayrıca böbrek taşlarının ve kumunun düşmesine yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ