Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Ağaç kavunu nedir ? Ağaç kavununun faydaları

Bu bitkiyi bir evin bahçesinde gördüm.Dış görünüşü çok hoş olan bu bitki  evim bahçeli olduğundan bu tarz farklı bitkiler ekmek istediğimden dolayı için dikkatimi çekti. Ağaçta kavuna benzeyen bu bitkiyi ağaçta yetişen kavun diye araştırdım ve asıl adınında  ağaç kavunu olduğunu böylece öğrenmiş oldum. Benim bahçemde yer almayı hak eden bu bitkinin yararlarını anlatmadan geçemeyeceğim. Birçok adı var ve dış görünüşleri farklılık gösteriyor.


Pomelo Ağaç Kavunu;sert kabuklu yenilen bir bitki türü,hamur işlerinde meyve çayı yapımında kullanılan bu bitki yavaş büyür. Meyve vermesi 3 yıl kadar sürmektedir.dış kabuğu pürüzlü, sert kabuklu, kokulu bir meyvedir. Çin greyfurtu olarak da bilinen bu meyve turunçgiller familyasındandır. Glikozit ve hespedirin içermekte olan bu besin P vitamini içerdiğinden dolayı kılcal damarları kuvvetlendirir. Safrayı yok ettiği gibi safradan dolayı oluşan kusmaları önler. Mide ve kalbi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Sadece meyvesi değil yaprakları ve kökleri de kullanılan bu bitkinin yaprakları koklandığında baş ağrısına iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Yaprağı balla karıştırıp bir çorba kaşığı günde üç kez içildiğinde mesane iltihabına iyi gelmektedir. Kabuğundan çıkan su ile yaralara pansuman yapıldığında yaralara iyi gelir. Yılan ,akrep sokmasında kabuğunun suyunun panzehir etkisi vardır. Çekirdekler,ezilip su ile aç karnına içildiğinde bağırsak kurtlarını düşürmektedir. Kabuğu çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir. Çiçeğini koklamak şehveti ve erkekliği güçlendirir. Kurutulmuş meyveleri elbiselerinizin arasına koyduğunuz takdirde ,güveden korumakla birlikte elbiselerinize hoş koku bırakır. Günlük kullanılan yaprak miktarı 40 gr mı geçmemelidir.

Hamilelerde ilk üç ay düşük riskinden dolayı kullanımı sakıncalı olan bu bitki hamileliğin son üç aylık dönemine gelindiğinde kullanıldığı takdirde doğum sancılarını ve kanamalarını azaltır. Ayrıca parfüm yapımında reçel,marmelat yapımında kullanılan bu bitkiyi yetiştirmek o kadarda zor değil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ