Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Bu bitkiyi bir evin bahçesinde gördüm.Dış görünüşü çok hoş olan bu bitki evim bahçeli olduğundan bu tarz farklı bitkiler ekmek istediğimden dolayı için dikkatimi çekti. Ağaçta kavuna benzeyen bu bitkiyi ağaçta yetişen kavun diye araştırdım ve asıl adınında ağaç kavunu olduğunu böylece öğrenmiş oldum. Benim bahçemde yer almayı hak eden bu bitkinin yararlarını anlatmadan geçemeyeceğim. Birçok adı var ve dış görünüşleri farklılık gösteriyor.
Pomelo Ağaç Kavunu;sert kabuklu yenilen bir bitki türü,hamur işlerinde meyve çayı yapımında kullanılan bu bitki yavaş büyür. Meyve vermesi 3 yıl kadar sürmektedir.dış kabuğu pürüzlü, sert kabuklu, kokulu bir meyvedir. Çin greyfurtu olarak da bilinen bu meyve turunçgiller familyasındandır. Glikozit ve hespedirin içermekte olan bu besin P vitamini içerdiğinden dolayı kılcal damarları kuvvetlendirir. Safrayı yok ettiği gibi safradan dolayı oluşan kusmaları önler. Mide ve kalbi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Sadece meyvesi değil yaprakları ve kökleri de kullanılan bu bitkinin yaprakları koklandığında baş ağrısına iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Yaprağı balla karıştırıp bir çorba kaşığı günde üç kez içildiğinde mesane iltihabına iyi gelmektedir. Kabuğundan çıkan su ile yaralara pansuman yapıldığında yaralara iyi gelir. Yılan ,akrep sokmasında kabuğunun suyunun panzehir etkisi vardır. Çekirdekler,ezilip su ile aç karnına içildiğinde bağırsak kurtlarını düşürmektedir. Kabuğu çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir. Çiçeğini koklamak şehveti ve erkekliği güçlendirir. Kurutulmuş meyveleri elbiselerinizin arasına koyduğunuz takdirde ,güveden korumakla birlikte elbiselerinize hoş koku bırakır. Günlük kullanılan yaprak miktarı 40 gr mı geçmemelidir.
Hamilelerde ilk üç ay düşük riskinden dolayı kullanımı sakıncalı olan bu bitki hamileliğin son üç aylık dönemine gelindiğinde kullanıldığı takdirde doğum sancılarını ve kanamalarını azaltır. Ayrıca parfüm yapımında reçel,marmelat yapımında kullanılan bu bitkiyi yetiştirmek o kadarda zor değil.
Hamilelerde ilk üç ay düşük riskinden dolayı kullanımı sakıncalı olan bu bitki hamileliğin son üç aylık dönemine gelindiğinde kullanıldığı takdirde doğum sancılarını ve kanamalarını azaltır. Ayrıca parfüm yapımında reçel,marmelat yapımında kullanılan bu bitkiyi yetiştirmek o kadarda zor değil.
Yorumlar
Yorum Gönder