Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yağları Eritmeye Yardımcı 7 Besin !


Yağlanmayı azaltan besinlere bu kadar yakın olduğunuzu duyunca şaşıracaksınız!

Amerikalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmada bazı gıdalar ve yiyeceklerin göbek eritmede son derece etkili olduğu ve karın yağlarını yakmak için kullanılabileceği ortaya çıkmış. Yani kendinizi çok da harap etmeden sadece dikkatli beslenerek yağlarınızdan kurtulma sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Üstelik ulaşılması çok da kolay besinlerle! İşte o yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı besinler!

Kırmızıbiber: Halk arasında da kulaktan kulağa çokça duyduğumuz kırmızı biberin gerçekten metabolizmayı hızlandırmakta katkısı büyük. Ayrıca damarlardaki kötü yağların da temizlenmesini sağlıyor.

Muz: Muzda bol bulunan potasyum, metabolizmayı hızlandırıyor ve ödemi önlüyor. Kilo vermek için en keyifli yöntem olsa gerek!

Sarımsak: Sarımsak da tokluk hissinin uzun sürmesini sağlayan besinlerden.

Turunçgiller: Portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini yüksek besinler yağın daha hızlı çözülmesini ve dışarıya daha kolay atılmasını sağlıyor.

Yumurta: Diyetlerde çoğunlukla tok tuttuğu için tercih edilen yumurta da yağın çözülmesini sağlayıp aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıyor.
Yeşil Çay: Yeşil çay vücutta yap depolanmasına engel olmasıyla biliniyor. Gereğinden fazla tüketmediğiniz sürece metabolizma hızlandırıcı etkisi de var ve yeşil çay yardımıyla kolayca zayıflayabilirsiniz.

Yoğurt: Son zamanlarda “yoğurt diyeti” ve türevlerini çokça duyuyoruz. Yoğurt fazla kilolara sebep olan yağları vücudumuzdan atarken metabolizmayı da hızlandırıyor. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştıran yoğurdu diyetlerinizde veya günlük beslenmenizde bolca tüketmeniz yararlı olacaktır.

Tüyo: Ceviz, badem, fındık gibi kabuklu besinleri diyetiniz boyunca öğün aralarında 3-4 tane tüketmeniz; hem tok kalmanıza yardımcı olacak, hem metabolizmanızı hızlandıracaktır. Ayrıca birçok araştırmaya göre; dozunda kuru yemiş tüketmek, sizi kalp rahatsızlıklarına karşı koruyacaktır.

Kaynak : womenist.net

Yorumlar

  1. Bunları bol tüketmekte fayda var çoğunu bilmiyordum

    YanıtlaSil
  2. Aslında bildiğimiz ve aşağı yukarı her gün tükettiğimiz ürünlerin yağları eritmeye faydası olduğunu yeni öğrenmiş oldum. Gereksiz yağları spor yaparak ve yanında yazıdaki yazılara dikkat ederek belki eritmek daha kolay olacak yoksa sadece bunlarla pek mümkün değil. Spor şart her türlü sağlık sorunu için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ