Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz ? Kış aylarında tüketilen meyve-sebzeler

Kış aylarını hissetmeye başladığımız bu günlerde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlanması, sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır. Birkaç yıl öncesinde, tüm meyve ve sebzeler kendi mevsimlerinde tüketiliyordu. Ancak günümüzde her mevsim istediğimiz her meyve ve sebzeyi yeme imkanına sahibiz. Fakat sağlımız için kış aylarında en doğru besinleri tüketmeliyiz.

Şuan her mevsim istediğimiz meyve ve sebzeyi tüketme şansına sahip olmamız, her meyve-sebzenin kendi mevsiminde güzel, yararlı mineral-vitamin içerdiğini ve lezzetli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Her ne kadar istediğimiz besini istediğimiz mevsimde tüketebiliyor olsakta, besinleri mevsiminde tüketmek en doğru olanıdır.

Bu mevsimde havaların soğumasıyla beraber beslenme alışkanlıklarımızda değişiklikler olmakta, genel olarak şekerli ve yağlı besinlere ilgi artmaktadır. Bunun sebebi kış aylarında fiziksel aktivitenin azalması, gecelerin uzamasıyla beraber televizyon başında daha uzun zaman geçirme gibi nedenlerdir. Yaşamın her döneminde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlığımızın korunması için esas alındığı gibi, bu mevsimde de savunma mekanizmasını güçlendiri özelliği bulunan A ve C vitamini gibi antioksidan vitamin bakımından zengin olan havuç,kabak,karnıbahar,brokoli,maydonoz ve lahana gibi sebzelerden tüketmeliyiz. Ayrıca kış aylarında bolca mevcut olan mandalina,greyfurt,elma ve portakal gibi meyvelerin tüketimi oldukça önemlidir.




Zamanında tüketilen doğal besin kaynaklarının, vücudumuz için bir şifa kaynağı olduğunu unutmayınız. 

Yorumlar

  1. kışın dengeli beslenmek için pazarda ne ucuzsa ondan yenmelidir. Pahalı olan daha faydalıdır diye bir şey yk değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Ben kış ayında sıcak tutan ve bağışıklık kuvvetlendiren besinler yerim. Bol meyve yerim. Yaz sebzesi yemem.

    YanıtlaSil
  3. Bence kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal ve mandalina bol bol tüketildiğinde kalkan görevi ve bağışıklığı güçlendirir.

    YanıtlaSil
  4. kuşburnu çayı C vitamini içerir ve su ihtiyacımızı karsılamaya yardımcı olur.. çay ve kahve yerine bunları tercih edebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. grip nezle vb enfeksiyonlara yakalanmamak için sizin de belirttiğiniz gibi vitamin ve minerallerden zengin beslenmeliyiz

    YanıtlaSil
  6. Dengeli beslendiğin sürece yaz kış farketmiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ