Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Kış aylarını hissetmeye başladığımız bu günlerde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlanması, sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır. Birkaç yıl öncesinde, tüm meyve ve sebzeler kendi mevsimlerinde tüketiliyordu. Ancak günümüzde her mevsim istediğimiz her meyve ve sebzeyi yeme imkanına sahibiz. Fakat sağlımız için kış aylarında en doğru besinleri tüketmeliyiz.
Şuan her mevsim istediğimiz meyve ve sebzeyi tüketme şansına sahip olmamız, her meyve-sebzenin kendi mevsiminde güzel, yararlı mineral-vitamin içerdiğini ve lezzetli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Her ne kadar istediğimiz besini istediğimiz mevsimde tüketebiliyor olsakta, besinleri mevsiminde tüketmek en doğru olanıdır.
Bu mevsimde havaların soğumasıyla beraber beslenme alışkanlıklarımızda değişiklikler olmakta, genel olarak şekerli ve yağlı besinlere ilgi artmaktadır. Bunun sebebi kış aylarında fiziksel aktivitenin azalması, gecelerin uzamasıyla beraber televizyon başında daha uzun zaman geçirme gibi nedenlerdir. Yaşamın her döneminde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlığımızın korunması için esas alındığı gibi, bu mevsimde de savunma mekanizmasını güçlendiri özelliği bulunan A ve C vitamini gibi antioksidan vitamin bakımından zengin olan havuç,kabak,karnıbahar,brokoli,maydonoz ve lahana gibi sebzelerden tüketmeliyiz. Ayrıca kış aylarında bolca mevcut olan mandalina,greyfurt,elma ve portakal gibi meyvelerin tüketimi oldukça önemlidir.
Zamanında tüketilen doğal besin kaynaklarının, vücudumuz için bir şifa kaynağı olduğunu unutmayınız.
Şuan her mevsim istediğimiz meyve ve sebzeyi tüketme şansına sahip olmamız, her meyve-sebzenin kendi mevsiminde güzel, yararlı mineral-vitamin içerdiğini ve lezzetli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Her ne kadar istediğimiz besini istediğimiz mevsimde tüketebiliyor olsakta, besinleri mevsiminde tüketmek en doğru olanıdır.
Bu mevsimde havaların soğumasıyla beraber beslenme alışkanlıklarımızda değişiklikler olmakta, genel olarak şekerli ve yağlı besinlere ilgi artmaktadır. Bunun sebebi kış aylarında fiziksel aktivitenin azalması, gecelerin uzamasıyla beraber televizyon başında daha uzun zaman geçirme gibi nedenlerdir. Yaşamın her döneminde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlığımızın korunması için esas alındığı gibi, bu mevsimde de savunma mekanizmasını güçlendiri özelliği bulunan A ve C vitamini gibi antioksidan vitamin bakımından zengin olan havuç,kabak,karnıbahar,brokoli,maydonoz ve lahana gibi sebzelerden tüketmeliyiz. Ayrıca kış aylarında bolca mevcut olan mandalina,greyfurt,elma ve portakal gibi meyvelerin tüketimi oldukça önemlidir.
Zamanında tüketilen doğal besin kaynaklarının, vücudumuz için bir şifa kaynağı olduğunu unutmayınız.
kışın dengeli beslenmek için pazarda ne ucuzsa ondan yenmelidir. Pahalı olan daha faydalıdır diye bir şey yk değil mi?
YanıtlaSilBen kış ayında sıcak tutan ve bağışıklık kuvvetlendiren besinler yerim. Bol meyve yerim. Yaz sebzesi yemem.
YanıtlaSilBence kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal ve mandalina bol bol tüketildiğinde kalkan görevi ve bağışıklığı güçlendirir.
YanıtlaSilkuşburnu çayı C vitamini içerir ve su ihtiyacımızı karsılamaya yardımcı olur.. çay ve kahve yerine bunları tercih edebiliriz.
YanıtlaSilgrip nezle vb enfeksiyonlara yakalanmamak için sizin de belirttiğiniz gibi vitamin ve minerallerden zengin beslenmeliyiz
YanıtlaSilDengeli beslendiğin sürece yaz kış farketmiyor.
YanıtlaSil