Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Göbek eritmeye yardımcı olacak baharatlar

Göbeğinizi eritmek ve daha ince bir bele mi kavuşmak istiyorsunuz? Yanıtınız evet ise baharatların gücünden yararlanmalı..


Zencefil

Bu aromatik baharat, mide rahatsızlıklarında yatıştırıcı özellik taşıyor ama aynı zamanda kilo da verdiriyor. Antioksidan yönünden zengin olan bu baharat, acı biberde bulunan kapsaikin adlı bileşik ile yüklü. Çalışmalar, kapsaikin maddesinin metabolizmayı hızlandırdığını ve sonuç olarak da kalori yaktığını gösteriyor. Metabolism dergisinde yayımlanan bir araştırma sonucuna göre, zencefil gıda termik etkisini artırır ve tokluk duygusunu destekler.


Maydanoz

Maydanozu salatalarınıza daha fazla eklemeye ne dersiniz? Uzmanlar, maydanozda bulunan antioksidanların karaciğer metabolizmasını geliştirdiğini açıklıyor. Peki bu durum, kiloyu nasıl etkiliyor? Vücudun en büyük organı olan ve midenin sağında yer alan karaciğer, vücutta besinlerin depolanması ile birlikte sindirim ve metabolizma için çok önemlidir. Tıkanmış, hasarlı veya yağlı bir karaciğer, metabolizmayı yavaşlatabilir ve bu şekilde fazla kilo alımına yol açabilir.



Sarımsak

Anti-enflamatuar ve doğal antibiyotik özelliği taşımasıyla bilinen sarımsak, aynı zamanda bir yağ yakıcıdır. Kore'de araştırmacılar, yedi hafta boyunca yüzde 2 ya da yüzde 5 sarımsak ile desteklenmiş yüksek yağlı diyetlerle beslenen farelerde vücut ağırlığının düştüğünü tespit etti.


Biberiye

British Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, biberiyede bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımına sınır koyar. Açlık kan şekeri, sekiz ila 12 saat yiyeceksiz kalındığında (genellikle gece) ölçülen şeker değeridir. Bir başka çalışmaya göre, polifenol ve flanonoid bileşenlerini içeren biberiye, tip 2 diyabetle ilgili enzimlerin engellenmesine yardım eder.


Zerdeçal

Kurkuminden gelen pigment, doğrudan vücudun iltihabına karşı hareket eden bir fitokimyasaldır. Enflamasyonu kontrol altına almak, vücudun, metabolizmayı uyarıcı bir hormon olan leptini kabul edebilirliğini geliştirir.


Pul biber

Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Hollanda'da yapılan bir çalışmada küçük dozlarda her yemeğe pul biber katmak (2.56 mg kadar kapsaikin), negatif enerji dengesi artmış yağ oksidasyonunu artırarak vücudu daha fazla yağ yakmaya teşvik eder.


Kırmızıbiber

Acı yemek, kalori yakmasının yanı sıra iştahınızı da frenlemeye yardım eder. Perdue Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, normalde kırmızıbiber sevmeyen katılımcıların beslemesine altı hafta boyunca kırmızıbiber dahil edildiğinde, açlık seviyelerinde bir düşüş yaşadıkları gözlemlendi. Tıpkı zerdeçal gibi bu baharat da bağışıklık sistemini güçlendirmeye, soğuk algınlığı ve bakterilerle mücadeleye yardım ediyor.


Hardal tohumu


Hardal bitkisinden elde edilen bu keskin baharat, tam bir metabolizma güçlendirici özelliktedir. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, hardal bitkisinde bulunan homobrasinolit bileşeni, kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırır. Uykuyu düzene koyan melatonin hormonu, hardalda da bulunur. Bu hormon, "bej yağlar" denilen, kalori yakan ve kilo kontrolünü sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarır.


Karabiber

Koreli araştırmacılar, karabibere güçlü tadını veren pipeline maddesinde yağ yakıcı güç olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan çalışma sonucuna göre pipeline, yeni yağ hücrelerinin biçimlenmesini önler ve bunu yaparken, başka yollarla yağı kontrol altında tutmaya yardım eden metabolik zincir reaksiyonu başlatabilir.


Tarçın
Araştırmaya göre tarçın, hücrelerdeki glikozun hareketine yardım ederek yağ depolama hormonu olan insülini engeller. Ayrıca tarçının iştah kesme özelliği de vardır.



Kaynak  : http://www.mgdtv.com/saglik/gobek-eriten-super-baharatlar.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ