Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Dişleri korumak için en faydalı besinler

Hemen hemen herkes hayatında en az bir kez diş çürükleri ve ağız kokusuyla ilgili problem yaşamıştır. Çünkü bakterilerin cirit attığı yerlerden biride ağzımızın içidir. Bakteriler biriktikçe dişlere zarar vererek onları yiyip bitiriyor. Bunun ardından hepimizin korktuğu diş kayıpları sorunu başlıyor. Bu tarz problemler doğal gıdalarla büyük ölçüde önlenebilir. Uzmanlar çeşitli doğal gıdaların tüketilmesinin ağız kokusunu giderdiğini ve dişleri güçlendirdiğini söylüyor. İşte diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak bir kaç besin ;




- Maydonoz : Maydanozun en bilindik özelliklerinden biri diş minesini güçlendirmesidir. Ayrıca biraz maydanoz tüketerek ağız kokusu oluşturan tüm yiyeceklerin kokusunu önlemiş olursunuz.

- Peynir : Diş sağlığı için bir diğer faydalı besin ise peynir. Süt ve süt ürünlerinin zaten bir çok konuda sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Peynir tüketerek dişlerin mineral sayılarının azalmasını önlemiş olursunuz. Böylece diş minesinin zayıflamasının önüne geçip, çürüklerden ve kayıplardan kurtulmuş oluyoruz.

- Kereviz : Kereviz dişlerimizi iki şekilde korumaktadır. Sert ve lifli yapıdaki kereviz gibi doğal besinler, diş etlerine masaj yaparak diş aralarının temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kereviz tüketirken daha fazla çiğneme gereği duyulduğu için tükürük salgılamayı da artırır. Böylece çürüklere sebep olan bakteriler azalmış olur.

- Kivi : Dişlerde hassasiyete ve bakterilere karşı dirençsizliğe yol açan C vitamini eksikliğidir. Bu yüzden özellikle C vitamini bakımından zengin olan meyvelere yönelmenizde fayda var. Kivi C vitamini deposudur.

- Yeşil Çay : Dişlerde bakteri oluşumunu ve bakterileri yok etmeyi sağlayan "Katesin" maddesidir. Yeşil çay oldukça Katesin içerdiği için diş sağlığınıza faydalı olacaktır.
- Yoğurt : Dişlerin en büyük ihtiyaçlarından biri de kalsiyumdur. Yoğurtta bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır ve diş kökü iltihablarının azalmasını sağlar.

- Elma : Uzmanlar elmanın ısırarak tüketilmesini önerir. Bunun sebebi elmada bulunan maddelerin dişlerin temizlenmesini sağlaması ve kabuğuyla beraber yenilen elmanın dişleri güçlendirmesi.

- Balık : Diş ve kemik dokusunun temel maddelerinden biri balığın içeriğinde bulunan fosfordur. Dolayısıyla daha sert ve sağlıklı dişler için haftada bir kez balık tüketmek faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. yeşim yıldırımPerşembe, Ekim 23, 2014

    ben elma ve armutu kabuğuyla yerim. tarçınlı sakız çiğnerim. havuç yerim bol bol. yoğurt yerim. dişlerimi cidden koruyorlar

    YanıtlaSil
  2. Bende fazlaca diş sorunu çekenlerdenim. Dişleri korumak çok önemli bence ama bunun yazıda bahsedilenlerle olacağı bana göre şüpheli keşke öyle olsa. Yinede denemek lazım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ