Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yağları yakmanın püf noktaları !

Metabolizmanızı çalıştırıp yağların yakılmasını kolaylaştıracak 13 püf nokta..
Arkadaşlarınız diyet yapmadan yıllardır formunu korurken, siz "su içsem yarıyor" diyenlerden misiniz ? Bunun nedeni metabolizmanızın yavaş çalışması olabilir. Yaşımız ilerledikçe metabolizmamız da yavaşlıyor ve bu daha hızlı kilo almamıza neden oluyor. Hareketsiz bir yaşam sürmek, yaptığımız hatalı diyetler, kilomuz, genlerimiz ve çeşitli hastalıklar metabolizmamızın yavaş çalışmasına neden olan faktörlerden. Beslenme alışkanlıklarında yapacağınız değişiklikler ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.


10-12 bardak su için. Vücudumuzda normal şartlarda günlük ortalama 2 - 2,5 litre su kaybı yaşanıyor. Yaşanan su kaybı, vücudumuzda depolanan yağ miktarının artmasına neden oluyor. Az su tüketmeniz böbreklerin çalışmamasına, bu da böbreklerin görevini karaciğerin üstlenmek zorunda olmasına sebep oluyor

Günde 6 öğün yemek yiyin. 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere günde en az 6 öğün yemek metabolizmayı hızlandırıyor. Yemekleri az az ve sık sık yemek, kan şekerini belli bir seviyede durmasını sağlayarak ani yükseliş ve düşüşleri önlüyor. Ayrıca yavaş yavaş yemek , sindirim sistemi düzeni açısından önemli.

Uyandığınız gibi kahvaltı yapın. Akşam yemeği ve kahvaltı arasında ortalama 11-12 saatlik bir süre geçiyor. Eğer uyanır uyanmaz kahvaltı yapmazsanız bu süre 16-17 saate kadar çıkabiliyor. Uzun süreli açlık, metabolizmanızı yavaşlatarak kilo almanıza sebep oluyor. Sabah uyandığınız gibi kahvaltı yaparak, günün ilerleyen saatlerinde atıştırma hisleriniz ortadan kalkar ve kan şekeriniz belli bir seviyede kalarak açlık krizleri geçirmenizi engeller.

Yemeklerden önce greyfurt tüketin. Yapılan bir araştırmada yemek yemeden önce tüketilen greyfurdun kilo vermeye yardımcı olduğu açıklandı. Ayrıca içerdiği likopen ve limonoids ile kansere karşı koruyucu kalkan oluyor.

Yemeklerinize ve içeceklerinize tarçın ilave edin. Tarçın kan şekerini dengeleyici etkiye sahip. İçerdiği krom minerali, daha az insüline ihtiyaç duyulmasını sağlıyor. Kan şekerinizin dengede kalmasını sağlamak ve kendinizi tok hissetmek için yemeklerinize ve içeceklerinize yarım çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.

Yeşil çay tüketin. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Çayın demine ve miktarına göre 2 ve 3 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz. Ancak fazla tüketimde çarpıntı ve uykusuzluk oluşturabileceğini unutmayın.

Fiziksel faaliyetlerinizi artırın. Günlük yapılan fiziksel aktivitelerinizi yaşamınızın parçası haline getirin. Fiziksel aktivite, kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayarak metabolizmanızı hızlandırır. En azından günlük hızlı tempolu yürüyüşler sağlığınız için faydalı olacaktır.

Acı biber, Zencefil, Badem üçlüsünü sofranızdan eksik etmeyin. Acı biberin içerdiği kapsaisin maddesi metabolizma hızının artmasına yardımcı oluyor. Zencefil dolaşım ve sindirim sisteminizi uyarıyor. Yapılan bir araştırmada badem tüketen kadınların, tüketmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiği kanıtlanmış.

Proteinsiz kalmayın. İnsan vücudu balık, et, yumurta, peynir gibi proteinlerin sindiriminde daha fazla enerji harcıyor ve metabolizma hızlanıyor. Ancak sadece protein tüketilen diyetlerden kaçının. Sırf protein tüketilerek yapılan diyetler hızlı kilo vermenizi sağlasa bile, daha sonrasında bu kiloları hızla almanızın yanı sıra damar hastalıkları oluşma riski de yüksek.
Posa tüketimini artırın. Taze sebze ve meyve gibi lif oranı yüksek olan yiyecekleri, tam tahıllı ürünler ve baklagilleri de düzenli olarak tüketmeniz şart. Lif metabolizmayı hızlandırır ve vücudun insüline olan ihtiyacını azaltıp diyabete karşı korur.

Soğan, sarımsaksız olmaz. Soğan ve sarımsağın içerisindeki alicin maddesi kan dolaşımını uyararak sindirimi harekete geçiriyor ve vücudumuzdaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

3 bardak süt veya bir dilim peynir. Yapılan araştırmalarda kalsiyumun arttırılmasının, yağ yakımına yardımcı olarak kilo vermeyi hızlandırdığı ortaya kondu. Süt ve süt ürünleri iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Günlük ihtiyaç duyulan kalsiyumu karşılamak için bir dilim kaşar peyniri veya üç bardak süt yeterli olacaktır.

Günde en az 6 saat uyku. Az ya da fazla uyumak metabolizmanızın hızını olumsuz etkiliyor. Uzmanların tavsiyesi günde en fazla 8, en az 6 saat uyumaktır. İnsan vücudu için sağlıklı uyku saatleri ise 23:00 - 06:00 arasıdır.

Yorumlar

  1. yağ yakmak önemli ama bir o kadar da boğazı kesmek önemli. Bu hususa dikkat çekiyorum

    YanıtlaSil
  2. Liste çok kabarık metabolizma için muhakkak gereklidir ama sıralama şaşabilir herkes de. En çok günde 6 ögün dikkatimi çekti çok fazla geldi ama sanırım işin uzmanı yazmıştır..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ