Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Limon suyu ve Sarımsak ile muhteşem tedavi

Limon suyu ve Sarımsak ile muhteşem tedavi

Özellikle sarımsakla ilgili sağlık sözlerini hep duymuşuzdur. Uzmanlar sarımsak tüketmemiz konusunda bizi sürekli uyarmakta. Yapılan araştırmalar, limonun kanser oluşumunu etkileyen hücrelerin ölmesini sağlayan maddeleri sayesinde, kemoterapiden onlarca kat daha güçlü olduğunu ortaya çıkıyor.

Yüzyıllardır sağlımızı korumamıza yardımcı olan sarımsak ve limonla nasıl mucizeler ortaya çıkarabileceğimiz hakkında kısa bir bilgi veriyoruz.

Bitkilerle doğal tedavi yöntemine önem veren Rus tıp dünyası, aşağıdaki formülü çok uzun yıllardır kullanıyor ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiriyorlar.

Bu formülü evinizde kendiniz uygulayabilirsiniz.

Rus doktorların kalp ve damar hastalıkları için önerdiği reçetesi ;

  • 2 litre hiç su katılmamış limon suyu,
  • 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak. İthal olmayan Anadolu'da yetişmiş sarımsaklardan tercih etmenizi öneririz 
  • Ağzı sıkı kapanan bir kavonoz.Koyu renkli olmasını tercih ediniz.2 litrelik pet şişelerde olabilir.

Nasıl hazırlanır ?

Öncelikle hazırladığınız 2 litrelik pet şişeyi doldurabilecek kadar limon alınız.Limonları iyice sıkıp şişeye doldurun. Soymuş olduğunuz 40 diş sarımsağı yıkamadan iyice ezerek limonun içine atın ve ağzını sıkıca kapatın. Yaklaşık 25 gün boyunca oda sıcaklığı bir yerde tutun ve günde bir kez şişeyi çalkalayın. Bu süreç sonunda sarımsakların şişenin içinde eridiğini görebilirsiniz.

25 gün sonunda hazırlanan karışımımızı her sabah kahvaltıdan yaklaşık yarım saat önce yarım çay bardağı tüketin. Mümkünse bunu her gün ve aynı saatte yapın. Ayrıca karışımın içine kesinlikle tuz,şeker,tatlandırıcı vs. katmayın.

Peki faydaları nelerdir ?

  • Tüm damar hastalarını tedavi edip, tıkanan damarların açılmasına yardımcı oluyor. Hipertansiyona ve damar sertliklerine karşı önlem alıyor.
  • Lipidi ve kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Zararlı yağları yakmanızı ve kilo vermenizi sağlıyor. Vücuttaki şeker oranını dengelenmesini sağlıyor.
  • Böbrek ve safra taşlarını eritip, idrar söktürüyor. Vücuttaki şişkinliği yok edip ödem oluşmasını engelliyor.
  • Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek oniki parmak bağırsağı ve mide ülserinin tedavisine yardımcı oluyor
  • Romatizmal iltihabı engelleyip, her türlü romatizmayla ilgili ağrıları dindiriyor. Kireçlenmeyi önlüyor ve ağrıyı kesiyor.
  • Tüm sinir sistemlerini ve beyin hücrelerini yeniliyor. Felç ve inme riskini azaltıyor.
  • Vücudun bağışıklık sistemini oldukça mükemmel hale getirip her türlü alerjiyi engelliyor. Özellikle damarsal ve strese bağlı cilk alerjilerinin oluşumunu engelliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ