Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz ? Sağlınız için kış tavsiyeleri

Kış aylarının yaklaşmasıyla uzmanlar, grip başta olmak üzere bir çok hastalığa karşı bağışıklık sistemimizin zayıfladığını belirtmekte. Bu mevsimde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlanması, sağlığınızın korunması açısından son derece önem taşımaktadır.

Kış aylarında soğuk havaların artmasıyla beraber beslenme düzeninde değişiklikler olmakta, şekerli ve yağlı besinlere eğilim artmaktadır. Kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirildiği için, fiziksel hareket yoğunluğunda azalma yaşanmaktadır. Bu sebeple yaz aylarında özen göstererek kontrol altına aldığına kiloların, kış aylarında ihmalkârlığa bırakıldığını görmek mümkün. Kalın giysiler giyerek kilolarınızı saklamak yerine, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemekte fayda var.

Kış aylarında vücudun direncini arttırmak ve gerekli vitamin ve mineralleri karşılamak için sebze meyvelerin çeşitlerinden faydalanmalıyız. Her gün bol sebze ve meyve ( imkanlar dahilinde ) tüketilmesi önerilir.

Şalgam, biber, kekik, soğan, domates, sarımsak ve adaçayı gibi ürünlerin, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ürünler olduğunu unutmayınız.

Uzmanlar havuç, tatlı patates, turp,bal kabağı, pazı gibi besinlerin yüksek A vitaminine sahip olduğunu, bu besinlerin vücudun direncini artırdıkları gibi yaşlanmayı da yavaşlattığını dile getiriyorlar.

Halsizlik, kronik yorgunluk ve özellikle zayıflıktan şikayet edenlerin lahana, sarımsak ve brüksel lahanası tüketmelerini öneren uzmanlar, karnıbahar, mısır, bakla, bağrıaçık, bezelye, patates ve acı biber gibi besinlerin kilo aldırdığını vurguluyor.

Özellikle antioksidan ve mikroplara karşı güçlü savaşçılar olan ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil fasulye, lahana, kuzukulağı, çilek ve biber gibi besinler sonbahar kış döneminde en çok ihtiyaç duyulan besinler. Portakalın C vitamini içerdiğini herkes bilir ama kırmızı biberde portakalın 2 katı, maydanozda ise 3 katı C vitamini vardır.

Ayrıca gerek C vitamini açısından, gerekse vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması bakımından taze sıkılmış meyve suları tüketilmesi de önerilir. Burada önemli olan meyve suyunu sıktıktan sonra hemen tüketmektir.
Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz ? Sağlınız için kış tavsiyeleri
Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz ? Sağlınız için kış tavsiyeleri
Aşırı alkol tüketenler ve karaciğer ile ilgili rahatsızlıkları olan kişilerin havuç, yer elması, enginar, soğan ve özellikle kökünü yediğimiz tüm sebzeleri tüketmelerinde fayda var.

Bilindiği gibi kış aylarında özellikle çocukların sevdiği yemekler ne yazık ki azdır. Çocuklar pırasa, ıspanak, kereviz gibi kış sebzelerini yemek istemezler ve bir çok anne için büyük problemdir. Bu sebeple annelerin bu yemekleri zorlaması yerine, daha farklı şekillerde hazırlama ve sunum yapmaları daha uygun olacaktır.

Kış aylarında vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı tüketmemiz gerektiğini unutmayınız. Yeterli sıvı aldığınız takdirde vücut oluşan toksinlerin atılmasını, metabolizma dengesinin sağlanmasını ve fonksiyonlarının daha düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenler her gün 2- 2,5 litre sıvı tüketilmeli ve özellikle adaçayı, ıhlamur, kuşburnu ve açık çay gibi içecekler tüketilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ