Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Kış aylarının yaklaşmasıyla uzmanlar, grip başta olmak üzere bir çok hastalığa karşı bağışıklık sistemimizin zayıfladığını belirtmekte. Bu mevsimde dengeli ve yeterli beslenmenin sağlanması, sağlığınızın korunması açısından son derece önem taşımaktadır.
Kış aylarında soğuk havaların artmasıyla beraber beslenme düzeninde değişiklikler olmakta, şekerli ve yağlı besinlere eğilim artmaktadır. Kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirildiği için, fiziksel hareket yoğunluğunda azalma yaşanmaktadır. Bu sebeple yaz aylarında özen göstererek kontrol altına aldığına kiloların, kış aylarında ihmalkârlığa bırakıldığını görmek mümkün. Kalın giysiler giyerek kilolarınızı saklamak yerine, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemekte fayda var.
Kış aylarında vücudun direncini arttırmak ve gerekli vitamin ve mineralleri karşılamak için sebze meyvelerin çeşitlerinden faydalanmalıyız. Her gün bol sebze ve meyve ( imkanlar dahilinde ) tüketilmesi önerilir.
Şalgam, biber, kekik, soğan, domates, sarımsak ve adaçayı gibi ürünlerin, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ürünler olduğunu unutmayınız.
Uzmanlar havuç, tatlı patates, turp,bal kabağı, pazı gibi besinlerin yüksek A vitaminine sahip olduğunu, bu besinlerin vücudun direncini artırdıkları gibi yaşlanmayı da yavaşlattığını dile getiriyorlar.
Halsizlik, kronik yorgunluk ve özellikle zayıflıktan şikayet edenlerin lahana, sarımsak ve brüksel lahanası tüketmelerini öneren uzmanlar, karnıbahar, mısır, bakla, bağrıaçık, bezelye, patates ve acı biber gibi besinlerin kilo aldırdığını vurguluyor.
Özellikle antioksidan ve mikroplara karşı güçlü savaşçılar olan ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil fasulye, lahana, kuzukulağı, çilek ve biber gibi besinler sonbahar kış döneminde en çok ihtiyaç duyulan besinler. Portakalın C vitamini içerdiğini herkes bilir ama kırmızı biberde portakalın 2 katı, maydanozda ise 3 katı C vitamini vardır.
Ayrıca gerek C vitamini açısından, gerekse vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması bakımından taze sıkılmış meyve suları tüketilmesi de önerilir. Burada önemli olan meyve suyunu sıktıktan sonra hemen tüketmektir.
Kış aylarında soğuk havaların artmasıyla beraber beslenme düzeninde değişiklikler olmakta, şekerli ve yağlı besinlere eğilim artmaktadır. Kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirildiği için, fiziksel hareket yoğunluğunda azalma yaşanmaktadır. Bu sebeple yaz aylarında özen göstererek kontrol altına aldığına kiloların, kış aylarında ihmalkârlığa bırakıldığını görmek mümkün. Kalın giysiler giyerek kilolarınızı saklamak yerine, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemekte fayda var.
Kış aylarında vücudun direncini arttırmak ve gerekli vitamin ve mineralleri karşılamak için sebze meyvelerin çeşitlerinden faydalanmalıyız. Her gün bol sebze ve meyve ( imkanlar dahilinde ) tüketilmesi önerilir.
Şalgam, biber, kekik, soğan, domates, sarımsak ve adaçayı gibi ürünlerin, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ürünler olduğunu unutmayınız.
Uzmanlar havuç, tatlı patates, turp,bal kabağı, pazı gibi besinlerin yüksek A vitaminine sahip olduğunu, bu besinlerin vücudun direncini artırdıkları gibi yaşlanmayı da yavaşlattığını dile getiriyorlar.
Halsizlik, kronik yorgunluk ve özellikle zayıflıktan şikayet edenlerin lahana, sarımsak ve brüksel lahanası tüketmelerini öneren uzmanlar, karnıbahar, mısır, bakla, bağrıaçık, bezelye, patates ve acı biber gibi besinlerin kilo aldırdığını vurguluyor.
Özellikle antioksidan ve mikroplara karşı güçlü savaşçılar olan ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil fasulye, lahana, kuzukulağı, çilek ve biber gibi besinler sonbahar kış döneminde en çok ihtiyaç duyulan besinler. Portakalın C vitamini içerdiğini herkes bilir ama kırmızı biberde portakalın 2 katı, maydanozda ise 3 katı C vitamini vardır.
Ayrıca gerek C vitamini açısından, gerekse vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması bakımından taze sıkılmış meyve suları tüketilmesi de önerilir. Burada önemli olan meyve suyunu sıktıktan sonra hemen tüketmektir.
![]() |
Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz ? Sağlınız için kış tavsiyeleri |
Aşırı alkol tüketenler ve karaciğer ile ilgili rahatsızlıkları olan kişilerin havuç, yer elması, enginar, soğan ve özellikle kökünü yediğimiz tüm sebzeleri tüketmelerinde fayda var.
Bilindiği gibi kış aylarında özellikle çocukların sevdiği yemekler ne yazık ki azdır. Çocuklar pırasa, ıspanak, kereviz gibi kış sebzelerini yemek istemezler ve bir çok anne için büyük problemdir. Bu sebeple annelerin bu yemekleri zorlaması yerine, daha farklı şekillerde hazırlama ve sunum yapmaları daha uygun olacaktır.
Kış aylarında vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı tüketmemiz gerektiğini unutmayınız. Yeterli sıvı aldığınız takdirde vücut oluşan toksinlerin atılmasını, metabolizma dengesinin sağlanmasını ve fonksiyonlarının daha düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenler her gün 2- 2,5 litre sıvı tüketilmeli ve özellikle adaçayı, ıhlamur, kuşburnu ve açık çay gibi içecekler tüketilmelidir.
Bilindiği gibi kış aylarında özellikle çocukların sevdiği yemekler ne yazık ki azdır. Çocuklar pırasa, ıspanak, kereviz gibi kış sebzelerini yemek istemezler ve bir çok anne için büyük problemdir. Bu sebeple annelerin bu yemekleri zorlaması yerine, daha farklı şekillerde hazırlama ve sunum yapmaları daha uygun olacaktır.
Kış aylarında vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı tüketmemiz gerektiğini unutmayınız. Yeterli sıvı aldığınız takdirde vücut oluşan toksinlerin atılmasını, metabolizma dengesinin sağlanmasını ve fonksiyonlarının daha düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenler her gün 2- 2,5 litre sıvı tüketilmeli ve özellikle adaçayı, ıhlamur, kuşburnu ve açık çay gibi içecekler tüketilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder