Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Besinleri tanıyarak kilo vermenize yardımcı olun

Besinleri tanıyarak kilo vermenize yardımcı olun

Önceki yazılarımızda fazla kilolarınızla baş etmenin yolunun dengeli ve yeterli beslenmekten geçtiğinden bahsetmiştik. Dengeli ve yeterli beslenme için besinlerin gereken miktarda tüketilmesi ve besinlerin çok iyi tanınması gerekiyor.

Öncelikle biz “su içsem yarıyor” sözünü hayata geçiren bir toplumuz. Kilo verme, hayalini kurduğumuz bedene sahip olma kararı verdiğinizde, size kilo aldığınızı düşündüren unsuru belirlemeli ve onu ortadan kaldırmalısınız. Burada ki en can alıcı nokta budur.

Tükettiğiniz şekerli besinleri hayatınızdan çıkardıktan sonra ne yemeniz gerektiği konusunda özen göstermeli ve besinleri tanımaya başlamalısınız. Kişilerin besin ve enerji ihtiyaçları cinsiyet,yaş ve özel durumlara göre farklılık gösterir. Uzmanlar, besinleri besleyici değerlere göre dört grup altında toplar. Bunlar ;
  • Süt ve süt ürünleri,
  • Sebze meyveler,
  • Tahıllar,
  • Ve diğer besinlerdir.
Peki hangilerini, nasıl tüketmeliyiz ?

Uzmanlar bu konuda tavuk, et, balık, sakatat, yumurta, fasulye, kuru nohut, mercimek ve fasulye ile bu ve bu besinlerden yapılan ürünlerin B vitaminleri, protein ve demir bakımından zengin olduğunu ve herhangi birinin günde iki porsiyon tüketilmesini uygun görüyor. Ayrıca kalsiyum için en iyi kaynağın süt ve süt ürünlerinin olduğunu belirterek bu gruptaki besinlerin günde bir yada iki porsiyon tüketilmesini dile getiriyor. Peki uzmanların bir porsiyon anlayışı nedir ? Bir porsiyon ; iki kibrit kutusu kadar peynir, bir bardak süt veya yoğurt, küçük kase muhallebi ya da sütlaç içeriyor.

Besinleri tanıyarak hangi yiyecek yada sebze tok tutar, hangisi metabolizmayı çalıştırır, yemeklerin kalori değerleri, hangi meyve kilo aldırır gibi soruların cevaplarını biliyor olmanızda fayda var. Bu konular hakkında net bir cevabınız olmadığında kilo vermek adına büyük bir eksikliğiniz olacağını unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil mercimeğin zayıflamaya etkisi

S ofralardan eksik edilmemesi gereken yeşil mercimeği sevenler oldukça şanslı. Çünkü bu sağlıklı besin tam bir şifa kaynağı. Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve zayıflamayı istiyorsanız bu besini sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Yeşil mercimek bol miktarda lif içerir. Lifler, bitkilerin hücre duvarında bulunan bileşenlerdir. Tüketim ile mideye girdikten sonra şişerek hacim oluştururlar. Böylece daha kısa sürede tokluk hissi oluşur, açlık hissi azalır ve diyete uyum sağlar. Bitkisel protein yönünden zengindir. Besinlerin, ısı etkisiyle metabolizma hızını artırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için, zayıflama sürecinde mükemmel sonuçlar verir. Yeşil mercimek bir fitoöstrojendir. Yani kısmende olsa vücutta östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir sağlıklı besindir. Menopoz semptomlarını hafifletir. Rahim ve meme kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden koruyucudur. Fakat bu tür hastalıkların tanısını alan hastaların, kısmi öst...

Cennet elması nedir,faydaları nelerdir ve nasıl kurutulur

Cennet elması (hurması) ;halk arasında Trabzon hurması da denilen bu meyve kışın yaprakları dökülen,seyrek dalları olan bir ağaçtır.Saymakla bitmeyen faydaları vardır.Portakal renginde ve sert iken toplanır ve olgunlaşması için bir süre bekletilir. Kullanım alanları : Kurutması yapılır.Reçeli,marmelatı,bebeklerde ek gıda döneminde yoğurtla karıştırıp verilebilir.Faydalarını anlatmaya başlamadan önce,kurutma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedim ; Not : Kurutma işleminin resimli anlatımı aşağıda yer almaktadır. Henüz olgunlaşmamış ham meyveler sapları koparılmadan toplanır.Tercihen büyük,hasarsız meyveler kullanılır.Elma sertliğindeki cennet elmalarının kabukları soyulduktan sonra ise saplarından aralıklar kalacak şekilde birbirlerine değmemesi için bağlanır.Bağladığınız hurmaları kaynamış suyun içerisinde maksimum 10-15 dk bekletip çıkarıyoruz.Bu aşamadaki amaç meyvenin pişmesi değil çabuk kurumasını sağlamaktır.Suyun içine bir miktar kekik koyarsanız eğer küflenmesini de önlemi...

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ