Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Öne Çıkan Yayın

Tarçın – Bal Maskesi Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Günlük kullanıma uygun  bal ve tarçın  maskesinin hazırlaması ve uygulaması çok basit ve sonucu ise muhteşemdir. Mutfağınızda kullandığınız malzemelerden doğal ve etkili bir güzellik maskesi yapabilirsiniz. Tarçın ve bal  ... DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Zerdeçal'ın Faydaları Nelerdir ?

Sağlığa birçok faydası bulunan zerdeçal,  adet söktürücü  özelliği sayesinde de tercih edilir. Çok eski yıllardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılan Zerdeçal, Kolon kanseri, meme kanseri, cilt kanserinin ve prostat kanserinin önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. İçeriğinde yer alan kurkumin kansere yakalanan kişilerde kanser hücrelerinin yayılmasını da geciktirmektedir. İlerleyen yaş ile birlikte gelen bunama ve Alzheimer’a yakalanma riskini büyük oranda azaltmaktadır. Anti bakteriyel özelliği sayesinde haricen uygulanarak cilt üzerinde ki yaraların tedavi edilmesinde etkilidir. Antioksidan etkisi sayesinde vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını da sağlar. Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını engeller. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır. DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ !

Kantaron - Kantaron yağı - Kantaron Çayı

Kantaron  14. Yüzyıldan itibaren kullanılan, her yörede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan şifalı bir bitkidir. Ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'dır. Kantaron yağı bazı evlerde ağrıdan hazımsızlığa, her derde deva bir ilaç gibi bulunduruluyor. Bir kez hazırlandıktan sonra oldukça uzun bir süre dayandığından dolayı el altında bulundurması gayet kolay bir yağ olduğunu da söylemeliyiz. İltihap gidericidir, yanıkları, kızarıklıkları, böcek ısırıklarını, pişikleri küçük yaraları ve çürükleri iyileştiricidir. Sinir, siyatik ağrılarında etkilidir, güneş yanıklarına iyi gelir, varisler üzerinde iyileştirici etki gösterir. Damarları büzerek kanamayı durdurur. Hemoroide iyi gelir. Gut, eklem ve kas ağrılarını azaltır, bel ağrılarını dindirir, ağızdan alındığında kan şekerini düşürür. İştahı açar aynı zamanda da yüksek ateşi düşürür. Doğal bir kas gevşetici özelliği gösterir ve sinirlere iyi gelir. İdrar yolu enfeksiyonlarını geçirir ve mesanede oluşmuş t...

Kereviz – Kereviz Kökü – Kereviz Sapı

Kereviz, bitki olarak Maydanoz ve rezene ile aynı aileden (Umbelliferae) olan kereviz 40 cm’ye kadar uzayabilir. Kerevizin botanik ismi “Apium graviolens”dir ve sağlık açısından faydalı bir bitkidir. Ülkemizde genellikle kerevizin kök kısmı kullanılır ancak, sapı ve yaprakları da en az kök kısmı kadar besleyici ve sağlığa faydalıdır. Kereviz tohumu, kereviz bitkisinin kurutulmasıyla elde edilmektedir. Kereviz tohumu az miktarda kalorifik değere sahiptir ve beslenme değeri yüksektir. Kereviz tohumu bunun yanında bazı hastalıklardan korunmak için tıbbi değere sahiptir. Eski zamanlardan günümüze yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu faydası son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla da desteklenmektedir. Kış sebzeleri arasında yer alan ve birçok kişi tarafından sevilen bu şifalı sebze, aynı zamanda birçok hastalığa da şifa sağlıyor. DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ !

Soğanın Faydaları Nelerdir ? Soğanı Nasıl Yemeliyiz ?

SOĞAN Hemen hemen herkes  soğan ın sağlık açısından çok önemli bir besin kaynağı olduğunu bilir.  Soğan , hastalıklara yakalanmama noktasında ciddi katkılarda bulunur ve hastalık durumunda  iyileşme sürecini hızlandırır.  Soğan  özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı etkilidir. Keskin kokusundan dolayı kesinlikle  soğan  sevmiyorum demeyin. Besin değeri en yüksek sebzeler arasında  soğan  yer alıyor.  Soğan , C vitamini ve folik asit açısından oldukça zengindir.  Soğan , diyabetle savaşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek, soğuk algınlığını ve gribi önler. Bu keskin kokulu sebze özellikle osteoporoz riski olanlara birebirdir. Çünkü  soğan  GPCS isimli peptitler içerir ve bu, vücudun kalsiyum kaybını yavaşlatır. Soğan da bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, Antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım a...

Kekik ve Kekik yağının Faydaları

Kekik  Güney Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yemeklerde kullanılmaktadır.Dünya mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılmakta olan kekik aynı şekilde sağlık açısından da sayısız fayda sağlamaktadır.Kekik Güney Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yemeklerde kullanılmaktadır..  Kekik bitkisi  çalı üzerinde yetişir  ve kare sapları ile ince, odunsu köke  sahiptir. Uzunluğu yaklaşık 15-30 cm olabilir. Bitki rengi açık yeşildir. Aromatik  kavisli yapraklara sahiptir.  Kekikin  yaprakları ve çiçekleri mutfaklarda tüketilebilir. Kekik  sağlığımız için gerekli olan temel mineraller ve vitaminler ile doludur.  Kekik  potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum, manganez ve selenyum  açısından zengin bir kaynaktır. Bu bitki ayrıca B-kompleks vitaminleri, beta karoten, C vitamini, A vitamini, K vitamini, E vitamini ve folik asit gibi vitaminlerin kaynağıdır. DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ !

ERKEKLER İÇİN DOĞUM KONTROL HAPI ÜRETİLİYOR

İngiliz Bilim insanları erkeklerin kullanacağı bir doğum kontrol hapı üzerinde çalışıyordu ve spermlerin yüzmesini engelleyen yeni bir doğum kontrol hapı geliştirdi. Hap kullanıldığında sperme nüfuz ederek kuyruğun hareketini durdurduğunu ve böylelikle sperm hücresinin yüzme kabiliyeti kaybetme neticesinde yumurta döllenmediği açıklandı. İlacın içindeki bazı maddelerin spermin hareket etmesini imkansız hale getirdiğini belirten araştırmayı yöneten Wolverhampton Üniversitesi’nden Prof. John Howl, İlaçla ilgili yaptığımız deneyler DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ !

Yoğurt Diyeti – 1 Ayda 15 Kilo Verebilirsiniz

Yaz geldiğinde büyük derdiniz olan kilolardan şikayetçi iseniz işte tam size göre bir diyet önerimiz var. Çalışan ve diyete vakit ayıramayan kişiler için özellikle düşünülüp hazırlanan  Yoğurt diyeti  ile 5 günde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Yoğurt hem lezzetli hem kilo vermek için gayet uygun bir yiyecek. Yıllar boyunca büyüklerimiz bizlere  yoğurt  yemenin sağlığa faydalı olduğunu söylediler. Özellikle bizim de içinde bulunduğumuz Akdeniz yemek kültürü ile beraber, Fransız ve Hindistan yemek kültürünün de ana merkezinde yer almakta. Hatta son okuduğumuz, Mireille Guilliano tarafından yazılmış olan “Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz?” adlı kitapta Mireille şöyle demiş – “ Yoğurt , Fransızların kilolarını korumaktaki en önemli sırrıdır”. DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ !